Att göra egen choklad

10/27/2014

Jag hittade detta recept på Instagram och det är så bra! Det är inte bara det att det är världens enklaste recept på hemmagjord choklad utan även en choklad för alla skulle man kunna säga. Känner ni någon som inte kan äta vanlig choklad på grund av allergi? Den här innehåller bara kokosolja och kakao, plus valfri sötning! Den är helt mjölkfri och kan även vara helt utan spår av nötter om man så önskar. Ja men, tänker ni, den kan inte smaka som vanlig choklad. Den smakar mycket mer som choklad än vad jag hade väntat mig. Perfekt att svänga ihop utan att behöva åka och shoppa när ni blir sugna på choklad. Jag ska testa att ha i lite lakritspulver nästa gång och kanske bitar av torkade hallon. Det kan inte bli annat än grymt!

 
Hemmagjord choklad
½ dl kokosolja
½ dl kakao (av bra kvalitet)
valfri sötning; honung, agavesirap, socker eller stevia
valfria hackade nötter och/eller frön, tex solrosfrön och pumpakärnor
ev. torkade gojibär, torkade tranbär eller blåbär
lite flingsalt

Värm kokosoljan i en gryta eller över vattenbad och rör ned kakao och vad du vill söta med. Jag valde agavesirap. Häll chokladsmeten i en pappersklädd form. Toppa med valfria frön, hackade nötter och torkade bär och lite flingsalt. Låt stelna kylen och förvara chokladen där om det blir något över...

6 kommentarer:

  1. Väldigt gott och framförallt enkelt. Kram

  2. Coolt! Det här var nytt för mig. Måste ju prova... Ha en bra vecka!

  3. Smarrigt! Måste jag ju testa som älskar choklad:)
    Allt gott!
    Kram Anna

  4. Låter livsfarligt att kunna tillverka choklad! ;) Annars brukar jag ju vara så lat att jag inte ens orkar gå till affären och köpa när suget sätter in....
    KRAM

  5. Oooh, såg det här på instagram, det här måste jag prova! Känns som att det passar utmärkt till jul, dessutom!

  6. Alltså, det låter nästan för bra för att vara sant och det måste absolut provas! Vi tackar för tipset,
    kramar.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.