Kycklingpanna med citrus och rosmarin
9/12/2011
Ni vet sedan tidigare att jag gillar citrusfrukter i matlagning och i kakor. För att inte nämna drinkar... Tycker att de ger en härlig fräsch smak till det mesta. Kyckling ihop med citron, vitlök och örter är inget nytt, jag har bland annat tidigare gjort Jamie Olivers citronkyckling. Denna gång blev det en enklare variant som passar bra en vardag som denna och kan serveras direkt ur pannan. Godast med ett par skivor färskt bröd till att doppa i skyn. Och glöm inte att äta upp vitlöksklyftorna, de blir milda och fina när de puttrat med en stund.
Kycklingpanna med citrus och rosmarin, 4 pers.
600 g benfritt kycklingkött, är det stora filéer så dela dem på längden
1 tsk salt
1 citron, skivad (helst eko eller väl tvättad)
1 lime, skivad (helst eko eller väl tvättad)
3 schalottenlökar, hackade
1 hel vitlök, delad i klyftor fast oskalade
1 hönsbuljongtärning
2 msk flytande honung
2 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin)
ett par kvistar färsk rosmarin
Hetta upp ett par matskedar olivolja i en stekpanna. Stek citron- och limeskivorna snabbt på båda sidor och lägg åt sidan. Lägg i kycklingbitarna och stek dem runt om, salta. Tillsätt lite mer olivolja samt den hackade scharlottenlöken och vitlöksklyftorna. Smula ned buljongtärningen, ringla över honungen och slå över vinet. Lägg på citrusskivorna samt rosmarin och låt allt eftersteka 5-10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Servera tillsammans med något att suga upp den goda skyn med, ris, potatis eller bröd.
Kycklingpanna med citrus och rosmarin, 4 pers.
600 g benfritt kycklingkött, är det stora filéer så dela dem på längden
1 tsk salt
1 citron, skivad (helst eko eller väl tvättad)
1 lime, skivad (helst eko eller väl tvättad)
3 schalottenlökar, hackade
1 hel vitlök, delad i klyftor fast oskalade
1 hönsbuljongtärning
2 msk flytande honung
2 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin)
ett par kvistar färsk rosmarin
Hetta upp ett par matskedar olivolja i en stekpanna. Stek citron- och limeskivorna snabbt på båda sidor och lägg åt sidan. Lägg i kycklingbitarna och stek dem runt om, salta. Tillsätt lite mer olivolja samt den hackade scharlottenlöken och vitlöksklyftorna. Smula ned buljongtärningen, ringla över honungen och slå över vinet. Lägg på citrusskivorna samt rosmarin och låt allt eftersteka 5-10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Servera tillsammans med något att suga upp den goda skyn med, ris, potatis eller bröd.
Oj så gott, riktig "Lottzymat" :-)
Du, jag håller med om citrusfrukter, det är väldigt gott i mat! Och på din bild piffar citronen verkligen till =)
det här receptet sparar jag, det låter som nåt i min smak :)
haha, en snöslunga, det vill väl alla ha? blev du inte glad då? ;P
och du, STORT GRATTIS till att du gick vidare bland hemmakockarna! klart att du ska stå bland de fyra på hamburgerbörs sen!
Så gott, en gryta helt i min smak :-)
Gud vad gott! Sådana där varma grillade citroner är ju sååå gott!!
Oh lord, det snor vi direkt, vi (speciellt Anki) är ju som kanske bekant tossig i citroner!
Vilken god gryta! ett extra plus att det inte är någon grädde i såsen/grytan.
Vilken fin bild du fått till på kycklingrätten. God lät den också..
Kram Mia
Perfekt vardagsmat, alltid skönt att slippa använda flera kastruller/pannor :)
Gud vad gott det ser ut!!
Jag tror jag kan känna doften ända hit! :)