Jamie Olivers citronkyckling

4/19/2010

Gillar ni Jamie Olivers matlagningsprogram? Jag älskar hans matlagning och särskilt när han är på "sitt land". När han går ut och plockar med sig olika (och en del för mig okända) grönsaker i olika färger och sedan lagar mat med sådan passion. Det är något med enkelheten och glädjen för matlagning som jag gillar. Det är lite likadant med Per Moberg. Inget snobberi, bara en passion för matlagning och njutningen av god mat.Blev därför extra sugen på att testa Jamies helstekta citronkyckling när jag såg receptet hos Birgitta Höglund. Och kycklingen blev verkligen jättesaftigt. Hade jag haft mer tid hade jag sänkt temperaturen i ugnen och låtit den gå längre. Och så skulle jag har varit mer frikostig med örtkryddorna (rosmarin och timjan) och vitlöken i smöret. Det får bli nästa gång, för det här kommer jag laga igen!


Jag silade sedan bara av stekskyn och blandade med crème fraiche och tillsatte lite extra färska örter såblev det en god sås. Och så hade vi ugnsrostade rotfrukter till förutom såsen.

11 kommentarer:

 1. Ojjoj vad det ser gott ut :)

 2. tycker definitivt om hans matlagningsprogram - speciellt det du skriver om. tycker att de första är ganska jobbigt filmade, men han är så entusiastisk att det inte gör någonting :)

 3. Jag håller med! Jamie Oliver o Per Morberg är så naturliga, det är inget knussel där eller! Kycklingen ser fantastiskt god ut! Hoppas du får en fin vecka! Kram Anna

 4. Jami är storidol här! God mat och cool stil + en hel del trädgård och mycket miljötänk. Har svårt för Per Morberg...
  Hälsar fröken Dill

 5. Håller med, det är verkligen mysigt när han går där och "pysslar", känns helt oregiserat (fast det säkert inte är det men än då... ) Hans citronkycling är jättegod men jag har svårt med tiden på en hel kyckling, får den tyvärr oftast för torr :-(.

 6. Ser jättegott ut..har en kylling liggandes i kylen...kanske får bli ditt recept ikväll..?
  Kram

 7. Känner likadant för Nigella, som för Jamie och Per, helt naturliga "har ni inte detta funkar det med detta istället".
  Citronkycklingen har vi också provat och den är supergod!

 8. Ser jättegott ut!

 9. jag måste prova men vilken sås som passa med? har du lite förslag till mig

 10. Sana, gör sås på skyn som blir i formen eller blanda crème fraiche eller matyoghurt med färska örter och lite vitlök.

 11. Gillar också deras program! Moberg kan ibland bli lite väl överdriven, när han tappar smör på golvet, plockar upp det med händerna, slänger ner det i stekpannan och avslutar med att dra sina smöriga fingrar genom håret haha lite för mkt i min smak :)
  Gjorde en liknande kyckling som också blev fantastisk godhttp://iasmatblogg.blogspot.com/2010/03/grillad-kyckling-i-ugn-med-farsk-timjan.html
  Nu är det dags för lunch!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.