Sitter ni också länge vid frukostbordet på helgerna?
4/02/2010
Hade tänkt att ni skulle fått receptet på min kräftcheesecake idag, men det får bli imorgon.
Så idag bjuder jag på lite müsli igen. Denna gång med smak och doft av äppel och kanel. Servera den med naturell yoghurt och lite äppelmos. Mmm... Ett par kokta ägg och lite kaffe så är jag fit-for-fight på morgonen ;-) Går ju givetvis att blanda ned de gryn och frön man gillar. Här är min version och lägg märke till att denna inte är sötad, räcker med äppeljuicen.
Äppel och kanelmüsli, 1 ½ l
5 dl dinkelflingor
5 dl fiberhavregryn
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
100 g hackade nötter (jag tog hasselnötter och mandel)
1 msk kanel
2 dl koncentrerad äppeljuice
3/4 dl rapsolja
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla gryn, frön, nötter och kanel i en långpanna. Blanda äppeljuice och olja, häll över och krama in vätskan i grynen. Rosta i ugnen i 30 min. Vänd runt 2-3 gånger under tiden. Låt svalna på plåten innan du häller upp den på burk.
Så idag bjuder jag på lite müsli igen. Denna gång med smak och doft av äppel och kanel. Servera den med naturell yoghurt och lite äppelmos. Mmm... Ett par kokta ägg och lite kaffe så är jag fit-for-fight på morgonen ;-) Går ju givetvis att blanda ned de gryn och frön man gillar. Här är min version och lägg märke till att denna inte är sötad, räcker med äppeljuicen.
Äppel och kanelmüsli, 1 ½ l
5 dl dinkelflingor
5 dl fiberhavregryn
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
100 g hackade nötter (jag tog hasselnötter och mandel)
1 msk kanel
2 dl koncentrerad äppeljuice
3/4 dl rapsolja
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla gryn, frön, nötter och kanel i en långpanna. Blanda äppeljuice och olja, häll över och krama in vätskan i grynen. Rosta i ugnen i 30 min. Vänd runt 2-3 gånger under tiden. Låt svalna på plåten innan du häller upp den på burk.
Vilken god och spännande musli! Jag äter nästan alltid frukosten i soffan framför TV´n, blir mest mackor med the, vet inte varför det aldrig finns energi till en ordentligt frukost när jag ju sen tillbringar flera timmar med middagen.
Hoppas ni får en skön påsk!
Det där såg riktigt gott ut! Brukar också äta müsli på morgonen för jag tycker att jag står mig så länge på det, men det blir köpt müsli då, har faktiskt aldrig tänkt på att man kan göra egen förut :)
Jätteroligt att du vill vara med och tävla hos mig!
Glad Påsk!
All din müsli är god, så den här får jag ta och prova! Glad Påsk!
Sv: Ja, de blev riktigt gulliga! Glad påsk!
kan jag få en!!
glad påsk till dig &din familj också
kram/sana
Vilka FINA kort!!!! Ser så somrigt och härligt ut.O gott också för den delen :)
Hemma hos oss är det alltid långfrukost som gäller på helgerna, så härligt att kunna läsa tidningen i lugn och ro, sitta och snacka om vad man ska hitta på med sin lediga tid och all god mat man ska äta...