Goda små tomater

6/06/2011

Helt otroligt, men trots att solen sken idag och termometern visade nästan 30 grader, så gjorde det faktisk mig ingenting att åka till jobbet. Jag har verkligen haft som minisemester i tre dagar. Känner mig utvilad och på topp. Nu jobbar jag hela två dagar och sedan drar jag till Gotland med bästa kollegorna för att springa vårruset. Det blir finfint det.

Nu börjar det blir riktig högtid för de svenska tomaterna, även om mina egna fortfarande varken har blommat eller visat en tillstymmelse till några små runda gröna skönheter. De får vara glada att jag faktiskt tagit dem genom frostnätter och flera heta dagar med livet i behåll. Det är ett hårt liv att vara planta hos Torsundarna. Jag gillar verkligen växter och framför allt dem som man kan skörda något från, men jag är dålig på att visa min kärlek. (När min man läser detta kommer jag få syrliga kommentarer...) Bäst relation har jag med mina kryddväxter, den är mer kravlös, kan man säga.
Men nu ville jag tipsa om några tomater som jag nyligen upptäckt. Muttis cocktailtomater på burk. Att jag missat dessa innan! Gjorde köttfärsåsen ännu godare.

Vad har ni för hemlig ingrediens i er bästa köttfärssås? ;-) Jag har nog inte så mycket annorlunda i min. Ett måste är ost till i alla fall. Antingen mängder med parmesan eller fetaost, eller både och...

8 kommentarer:

 1. Så härlig bild! Parmesanost är så gott till :)

 2. Ser gott ut! Plommontomater brukar vara väldigt gott till köttfärssås. Lycka till med vårruset :-)!

 3. allt blir bättre med muttis tomater :) en skvätt balsamico brukar få åka ner i köttfärssåsen nuförtiden, och så ska det vara massa god parmesan till förstås!

  ni ser ju ut att ha haft en riktig toppenledighet med massa fina strandbesök, härligt!

 4. Alltid en skvätt rödvin i köttfärssåsen!

 5. Tomater i och till. Parmesan till. Gärna en skvätt grädde i som gör såsen lite fylligare!

 6. jag vet, de där coctailtomaterna är grymma! jag brukar också ha dem i när vi gör köttfärssås/quornfärssås. jag har även alltid i rödvin och en gnutta kanel. och mycket tomatpuré!

 7. Jag brukar hacka ihjäl köttfärsen :) för är det ngt jag inte gillar är det att köttfärs klumpar ihop sig. Parmesan till såklart, annars försvinner det italienska i det hela.

 8. Jo men visst har du helt rätt i tomaterna, de är underbara! Vi gillar även de krossade som är från Saltåkvarn.
  Vi gjorde en köttfärssås i höstas som vi blev totalt förälskade i, bl.a hade vi grädde och chilisås i den. Nu blir det alltid det receptet som vi för efter när det vankas köttfärssås.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.