Somrig mat i höstlikt väder

6/20/2011

Just nu lider jag med mina semestrande kollegor. För det är samma gäng som fick fyra veckors semesterregn förra sommaren. Efter att vi andra pressat och svettats i solen i fyra veckor. Så nu hoppas vi att det snart blir sol igen!

Det tråkigaste med att blogga om mat är när maten blir jättegod, men inte är så photogénique. De mörka ingredienserna ger ett dystert intryck på en annars god och fräsch rätt. Skulle inte lägga upp ett recept på något vi inte tycker varit gott, så det är inte allt vi äter som kvalar in här. Grytan kan avnjutas med enbart en sallad eller så lägger man till ris om man vill.

Somrig kinagryta, 4 pers.
600 g benfritt kycklingkött, strimlat
1 gul lök, skivad (eller purjolök)
200 g champinjoner, skivade
3 msk soya
3 msk svartvinbärssaft eller- gelé
2 msk balsamvinäger
2 msk råsocker
1 tsk ingefära
1 dl vatten
2 dl ärtor
4 nektariner, i klyftor (går bra med konserverad)

Stek kycklingen runt om i lite olja. Låt lök och svamp steka med ett par minuter. Tillsätt resten av ingredienserna utom ärtor och nektariner. Låt gryta småkoka någon minut och vänd sedan ned ärtorna och nektarinklyftorna.

7 kommentarer:

  1. :) Likadant här, vi lägger sällan in recept på mat som vi provat och inte gillar, även om det sällan händer att vi inte gillar nåt...
    Hur gott som helst låter i alla fall detta och du har faktiskt lyckats med att få det att se gott ut också!

  2. Du har lyckats riktigt bra med att piffa upp maten! Jag är säker på att jag skulle gilla det!

  3. Men jag tycker du lyckade bra med att fota maten. Solljuset och salladsbladen gör att det ser riktigt gott ut trots de mörka färgerna.

  4. Vilken härlig bild, ja så hoppas vi på lite sol och värme de närmaste dagarna :-)

  5. Så gott det ser ut :-)

    / Jenny

  6. Ja, allt hamnar inte på bloggen, det måste klara 'cutten' först. Tycker att du lyckades riktigt bra med det fotot!!

  7. Det ser visst gott ut! Men jag förstår vad du menar, att fota "brun" mat är inte alltid så lätt. Jag kommer spara det här receptet, tyckte det lät jättegott och fräscht. :-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.