Sommarens bästa dricka

6/04/2011

Precis som många andra har jag varit ledig i helgen och njutit av detta sommarväder. Jag lovar återkomma med bilder och lite recept på vad vi smaskat i oss. Just nu vill jag inte spendera mer tid inomhus än nödvändigt ;-) Men jag måste bara säga, har ni inte gjort sommarens bästa dricka ännu, så är det hög tid. Rabarberdricka är den bästa sommarsaften som finns. Älskar du rabarber så älskar du min rabarberdricka!

Underbart rödrosa blir saften och när den späds med vatten, fint rosa. Den har tydlig smak av rabarber och  är lagom sötsyrlig. Här hittar ni receptet på den. Och gör åtminstone dubbel sats!

9 kommentarer:

 1. Den drickan måste jag prova. Maskrossaften är ju färdig nu och syrensaften är i kylen och klar om några dagar. Så när jag ändå är igång och rabarbern i landet växer och frodas kan jag ju passa på. Jag har alltid kokat rabarbersaft förut men det här låter faktiskt godare :)

 2. Vilken härlig bild på den goda saften.
  Nej, men visst vill man bara vistas ute, sol är ju inget vi direkt är så bortskämda med än så länge:)

  Hopas du får en lika härlig fortsättning på din helg!

 3. Har faktiskt aldrig testat rabarbersaft, kan väl bero på att jag inte har någon egen rabarber kanske... ;-) Men den ser väldigt fräsch och god ut!

 4. Rabarbersaft är väldigt gott. Hade faktiskt tänkt göra det igår, men det blev visst rabarberkräm istället. Får prova ditt recept på saft nästa gång jag skördar rabarber!

 5. Åhh jag skulle precis kolla efter ett recept på dett. Utmärkt tack. Vad trevligt du haft i helgen. Själv har vi haft sjukstuga hemma :( Kram.

 6. Jag har också gjort rabarbersaft, men snart blir det nog en omgång till!

  Strandhäng är inget vi har ägnat oss åt. Det var först idag som värmen kom hitåt, innan dess var det mera HellyHansen på. :)

 7. Rabarberdricka är jättegott. Jag har nog inte tillräckligt med rabarber så det räcker till att göra det i år men nästa år kanske skörden har växt lite. :-)

 8. Åh, så gott. Och vilken härlig färg!

 9. Ja, nu när man inte kan läska sig med rosévin kanske man skulle göra lite saft. Rabarbersaft är ju yammi!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.