Har du bakat bullar?!?!
6/03/2011
Frågan ställs med väldigt förvånad betoning. Jag bakar nämligen aldrig bullar. Dels för att jag inte är så glad i bullar själv (är småkakemonster...) och dels för att jag är så urusel på att baka bullar. Visst visst, övning kanske skulle ge färdighet, men varje gång jag gör ett försök händer det något. Senaste (läst sista) gången gjorde jag bara en halv sats om uti fall att jag skulle misslyckas igen. Degen jäste så fint och bullarna blev jämna och fina. Och så bränner jag bullarna, ja alla bullarna...
Så här är något betydligt enklare att lyckas med och godare också enligt mig. Müsli med smak av kanelbullar! Kan det bli en bättre start på dagen, ha ha. Nu blir det inte som att smula bullar över yoghurten, det hade kanske varit väl bra...
"Kanelbulle"-müsli
5 dl fiberhavregryn
4 dl rågflingor
1 dl vetekli
1 dl kokos
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl hackade cashewnötter
1 dl hackade hasselnötter
2 dl vatten
1 dl rapssolja
½ dl farinsocker
½ dl mörk sirap
1 tsk kardemummakärnor som mortlas/stöts
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla gryn, frön och nötter på en långpanna. Blanda vatten, olja, sirap och kryddor i en kastrull. Rör i blandningen medan du värmer den, den ska inte koka. Häll blandningen över det torra på plåten och blanda ordentligt. Sprid ut allt på plåten och sätt in i ugnen 30 minuter. Blanda runt 2-3 gånger under tiden så att det inte bränns. Ta ut müslin och låt svalna. Blanda eventuellt ned i lite torkad frukt och häll upp på burk.
När man kan avnjuta frukosten ute då är det sommar, eller hur?! Allra bäst är det om man är uppe först. Innan de där två små har vaknat. Man smyger ut för att inte väcka dem. Det värsta är att när kaffemaskinen surrar, då slår alla upp sina blå...
Så här är något betydligt enklare att lyckas med och godare också enligt mig. Müsli med smak av kanelbullar! Kan det bli en bättre start på dagen, ha ha. Nu blir det inte som att smula bullar över yoghurten, det hade kanske varit väl bra...
"Kanelbulle"-müsli
5 dl fiberhavregryn
4 dl rågflingor
1 dl vetekli
1 dl kokos
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl hackade cashewnötter
1 dl hackade hasselnötter
2 dl vatten
1 dl rapssolja
½ dl farinsocker
½ dl mörk sirap
1 tsk kardemummakärnor som mortlas/stöts
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla gryn, frön och nötter på en långpanna. Blanda vatten, olja, sirap och kryddor i en kastrull. Rör i blandningen medan du värmer den, den ska inte koka. Häll blandningen över det torra på plåten och blanda ordentligt. Sprid ut allt på plåten och sätt in i ugnen 30 minuter. Blanda runt 2-3 gånger under tiden så att det inte bränns. Ta ut müslin och låt svalna. Blanda eventuellt ned i lite torkad frukt och häll upp på burk.
När man kan avnjuta frukosten ute då är det sommar, eller hur?! Allra bäst är det om man är uppe först. Innan de där två små har vaknat. Man smyger ut för att inte väcka dem. Det värsta är att när kaffemaskinen surrar, då slår alla upp sina blå...
Vissa saker är tydligen helt omöjliga här i livet, även när det gäller mat. Jag har aldrig lyckats med en enda kladdkaka i mitt liv, det går bara inte:)
Undrar just om man kan göra kladdkakemüsli?
Ha en underbart härlig helg,
Anki
Mmm.... vilken crunchy müsli! Det var inte första blogginlägget om müsli jag läste idag heller! Jag har inte varit en müsliätare sedan jag bodde hemma! Kanske ska återuppta en gammal vana? Önskar dig en trevlig helg!
Hemmamusli är nästa som hembakta bullar. Det bästa är musli håller sig färskt längre...:)
Utefrukost i lugnet låter underbart!!
Mmm den müslin lät ju hur god som helst!
Vilken musli, den måste jag testa :-)