Kan grillat vara snabbmat?

6/30/2011

Nu menar jag för guds skull inte korv med bröd! Här är lite bilder från en härlig grillmiddag med finaste vännerna. Och jag lovar det är en snabb grillmiddag. Jag hade jobbat till kl 16 och kl 17 kom gästerna, så då hajar ni. Det enda jag hade förberett var desserten kvällen före och så gned jag in köttet med rub (använde mig av denna fast hade även i lökpulver och vitlökspulver). Ja ja... Vi hann med en drink före middagen också...

Gjorde en bulgursallad som jag hade i både grillade nekatriner och halloumi. Eftersom min make (som är omättlig...) var orolig att vi inte skulle äta oss mätta på bulgursalladen så gjorde jag även lite ugnsrostade grönsaker. Till alltihop serverade jag rostad paprikasås.


Bulgursallad med grillade nektariner och halloumi, 4 pers.
2 dl okokt bulgur, kokas enligt anvisningarna på paketet
1 röd chili, finhackad
½ dl olivolja
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
70 babyspenat
2 lime/citroner, halverade (uteslut inte!)
4 nektariner, i klyftor
250-500 g halloumi (beroende på hur osttokiga ni är, jag tog 500 g...)

Koka bulgurn och låt ånga av ordentligt. Blanda ned den hackade chilin. Vispa ihop olivoljan med kryddorna och vänd ned. Blanda bulgurn med spenatbladen på ett stort fat. Grilla citrusfrukterna, nektarinklyftorna och halloumin. Lägg de grillade nektarinerna och osten på salladen. Pressa citrussaften över salladen eller låt var och en göra det själv.


Till dessert hade jag gjort rabarberglass i portionsformar som vi serverade med färska jordgubbar. Lowe hälsar att det är troligen sommarens bästa glass. Söta Moa hjälpte till att garnera dessserten så fint.


Rabarberglass med färska jorgubbar, räcker till 10 muffinformar om de görs i en plåt med 12 hål
300 g rabarber, i mindre bitar
1 dl strösocker
½ dl vatten
2 äggulor
1 vanilstång, skårad och urskrapad
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde

1 liter jordgubbar
citronmeliss eller mynta

Koka upp rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låta koka tills det är mosigt.
Vispa ihop äggulor, socker och vaniljfrön luftigt. Vispa grädden lätt. Blanda rabarbermoset och äggsmeten med grädden. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller klä botten på en springform med plastfolie och fyll med smeten. Frys i minst 3-4 timmar. Ta fram glassen en liten stund före servering och garnera med jordgubbar och citronmeliss eller mynta.

11 kommentarer:

  1. Mums vad gott det ser ut =)

  2. Ljuvligt gott! Grillat kan mycket väl vara snabbmat! Det jobbigaste är att springa med allt ut till altanen tycker jag. Jag skulle behöva en sån där restaurangvagn att transportera allt på, väldigt smidigt och snabbt skulle det gå då!

  3. Anonym sa...

    Ser jättegott ut och jag ska definitivt prova rabarberglassen nu när min nya rabarberplanta tar sej så fint i rabatten.

  4. Gud, så underbart gott det ser ut! Alltihop! Ska nog kopiera hela middagen nån dag nu i sommar, när vi grillar vid stugan. Trevlig helg!

  5. Bulgursallad med grillad halloumi och nektariner är min favoritsommarsallad!

  6. Ja tack!! Tar gärna lite av salladen till lunch!!:) Är helt såld på nektariner just nu. Och grillad halloumi. Mmmm... och grillade citrusfrukter. Jag smäller av!!!

  7. Imponerande! Salladen låter helt fantastisk, och så smidigt att frysa in glass i muffinsformar. Bra tips!

  8. Salladen, den låter verkligen helt ljuvlig, smaker av både sött och salt. Inte för att det andra låter fy skam det heller:)
    Vi kockade också till snabbmat igår, av det Thailändska slaget blev det här.

    Ha en härlig helg på dej.

  9. så mycket gott ni ätit, har sett mycket reklam för halloumi, det måste jag ta och testa , har aldrig ätit det

  10. Vilken ljuvlig efterrätt!! Ja, allt annat också såklart men just rabarberglassen ser ju helt fantastisk ut :=)

  11. Va fint! Och säkert jättegott!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.