Färgglad (öhum) mat
11/08/2011
Idag har jag släpat iväg min egentligen alldeles för trötta kropp, kanske mest hjärnan, på ett träningspass efter ett par veckors uppehåll. Var extra skönt efter en strulig dag på jobbet. Tömde kanske min hjärna lite väl bra för jag hängde med aningen dåligt i de olika kombinationerna när jag stod och drömde mig bort. Instruktören spelade en massa gamla låtar och vips så befann sig mina tankar i en annan tid. Nu är definitivt min hjärna helt tömd för idag, så nu väntar sängen så fort jag bara fyllt på magen. Denna rätt med hjortskav hittade jag i min dagstidning och blev tvungen att testa. När jag testlagat receptet förstår jag varför de inte hade någon bild i tidningen, ha ha... Så håll till godo med en svagt lila (näe, inte grå...) hjortskavspanna, orangefärgat mos och en rosa lingongrädde. Så kom inte säg att jag inte äter färgglad mat! :-D
Hjortskav med trattkantareller och lingonyoghurt, 4 pers.
1 pkt viltmästarskav = hjortskav (480 g)
2 gula lökar, hackade
2 dl trattkantareller
4 dl vispgrädde
1 dl portvin
1 citron, pressad saft
½ dl svartvinbärsgelé
3 msk japansk soya
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk stötta enbär
hackad bladpersilja
Lingonyoghurt:
½ dl tinade lingon
2 msk socker
2 dl matyoghurt
Mjukstek löken i lite smör i en vid stekpanna utan att den tar färg. Tillsätt hjortskav och svamp, låt fräsa i 5 minter. Häll på grädde, portvin samt kryddorna, låt puttra i 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja.
Blanda ihop lingonen med sockret och rör sedan ned i yoghurten.
Då jag kokade morötter tillsammans med potatis så blev det så att jag gjorde mos på dessa ihop.
Hjortskav med trattkantareller och lingonyoghurt, 4 pers.
1 pkt viltmästarskav = hjortskav (480 g)
2 gula lökar, hackade
2 dl trattkantareller
4 dl vispgrädde
1 dl portvin
1 citron, pressad saft
½ dl svartvinbärsgelé
3 msk japansk soya
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk stötta enbär
hackad bladpersilja
Lingonyoghurt:
½ dl tinade lingon
2 msk socker
2 dl matyoghurt
Mjukstek löken i lite smör i en vid stekpanna utan att den tar färg. Tillsätt hjortskav och svamp, låt fräsa i 5 minter. Häll på grädde, portvin samt kryddorna, låt puttra i 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja.
Blanda ihop lingonen med sockret och rör sedan ned i yoghurten.
Då jag kokade morötter tillsammans med potatis så blev det så att jag gjorde mos på dessa ihop.
Våra trattisar ligger fortfarande och väntar på att bli till något gott, förmodligen blir det på söndag...
Låter som du fick till en riktigt god snabbmat där, väl värt att prova!
Sov gott!
Vad rätten så roligt ut innan jag läste vad det var! Tänkte att nu har Remsan slagit till med kylskåpsrensning: Frukostyoghurt med paprikapiffad äggröra och renskav till. ;-)
Ser fint ut och ibland är det bra att tömma hjärnan :)
Tja....kanske lite färglöst men låter gott!! Skulle nog inte bli så snyggt i en vanlig dagstidning. Du får väl be dem länka till din blogg nästa gång de vill ha en fin bild!:)
Gott att komma igång med träning. Känner faktiskt också för att göra det. Längesen man satte foten på gymmet...
All mat gör sig kanske inte på bild, men det är ju huvudsaken att det är gott!
Det är ju sån mat man lägger märke till i alla fall! :)
Bastuflotte, vad härligt! Jag drömmer om att ha en sådan vid stugan, men än har jag inte hittat någon som vill bygga den åt mig. =)
Det är det som är det goa med träning tycker jag, att tankarna bara flyger iväg var de vill.
Mer färgglad mat till folket!
Vad kul med lingonyoghurt, att jag inte tänkt på det! Jag som älskar kalla såser :) Det ska provas! <3 Vad duktigt av dig att komma iväg på passet i alla fall, då kan du vänta ett par veckor till tills nästa gång ;)