Tack alla

11/30/2011

Tack så jättemycket för alla gratulationer som jag fått!
Det blev ett stilla sörjande, förlåt firande, igår. Jag lagade lite enkel asiatisk mat. Hade lagt kött i marinad dagen innan, så det var bara att trä det på spett och steka till. Testade min nya grillpanna som jag fick som tack för mitt deltagande i tävlingen året hemmakock. Någon som vet hur en sådan används utan att hela köket blir rökfyllt, brandvarnaren tjuter och barnen blir rökförgiftade?! Så tips tages tacksamt emot. En hostande familj kunde sedan äta god mat i alla fall.
Det rätta firandet kommer äga rum på lördag. Jag håller på att klura på en trerätters som ska vara julmat, men inte julbord. Hm... Kanske ska kalla menyn mer julig än julmat. Så nu får ni fundera på hur den menyn kommer se ut. Det får bli veckans cliffhanger ;-)


Vietnamesisk BBQ, 4 pers.
600 g fläskkarré, tunt skuren
1 liten gul lök, riven
5 pressade vitlöksklyftor
2 msk fisksås
1 msk matolja
1 msk japansk soya
1 msk socker
1 tsk svartpeppar

Dressing/dipsås
1 ½ dl vatten
½ lime, pressad saft
2 msk fisksås
2 msk socker
2 msk risvinäger
1 vitlöksklyfta, riven/pressad
1 röd chili, strimlad

300 g äggnudlar
2 morötter, tunt hyvlade med osthyvel el. mandolin
1/4 kålrotshuvud ("eko-storlek"), tunt hyvlat med osthyvel el. mandolin
3 salladslökar, strimlade
1 snackpaprika, strimlad
färsk koriander

Blanda ingredienserna till marinaden. Massera in marinaden i fläskkarrén, helst ett dygn i förväg. Trä bitarna av fläskkarré på grillspett. Stek eller grilla spetten snabbt, cirka 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Koka nudlarna och slå bort vattnet. Vänd ned grönsakerna och koriander. Skeda över lite av dressingen och servera resten tillsammans med spetten.
 

7 kommentarer:

  1. Stort grattis i efterskott!! Vilken BBQ ser ju jätte smarrig ute!
    Kram och ha en underbar torsdag!

  2. Ser mkt gott ut!

    Visste inte att grillpannor skapade så mycket rök, jag vill gärna ha en men jag sätter igång brandvarnaren ofta nog utan en. :)

  3. Grattis i efterskott! Födelsedagsmiddagen såg riktigt god ut. :-)

  4. Härligt att sörja/fira! ;)

  5. Stort grattis i efterskott!! Den där maten ser himmelskt god ut! :-)

  6. Asiatiskt firande absolut! Den där cliffhangern låter oerhört spännande, brunkål till förrätt, lutfisk som varmrätt och risgrynspannacotta till efterrätt? Det låter väl som en bra idé? :)

  7. Låter som en rätt som hade passat mej perfekt. :D
    Är en aningens skeptisk till karré, men det är ju värt ett försök, eller hur? :D

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.