Middag på 15 minuter

12/02/2011

Jag har ett stort I-lands problem. Jag hinner inte blogga om allt kul som händer och en massa gott vi ätit. Livet tar helt enkelt för stor plats. Vilken typ, va? ;-) Igår hade vi glöggfest med jobbet. Det blev en massa gott och vääldigt många bilder jag ska gå igenom. Lovar dela med mig av lite recept på bland annat en underbart god mjölkchokladfudge, bara Petra slutar sitta på receptet. Jag tyckte det var den godastes fudge jag någonsin ätit.
Idag ska vi gå ut och äta med min svärmor som fyller 60 år imorgon. Så det blir mycket firande denna helgen. Dagens recept är därför från förra fredagens mysmat. En liten aning chilihet skaldjursgryta som går snabbare att tillaga än ni ens hinner tänka tanken tacos. Alltså helt perfekt fredagsmat när alla är trötta efter veckan som gått!


Vitlöksdoftande skaldjursgryta med squash och tomat, 4 pers
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 squash, i mindre bitar
1 röd chili, finhackad (plus att jag tog lite gul habanero i)
1 burk/pkt krossade tomater
1 msk hummerfond
1 msk honung
salt & svartpeppar
200 g cocktailtomater
200 g musslor
200 g kräftstjärtar
200 g räkor
1 burk blandade bönor
1 näve inlagda vitlöksklyftor
strimlad färsk bailika

Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt squash samt chili och låt fräsa ett par minuter till. Rör ned krossade tomater, fond, honung och cocktailtomater. Låt småkoka tills tomaterna mjuknat. Smaka av med salt och peppar. Vänd ned skaldjuren, bönor och vitlöksklyftor. Låt allt bli varmt och strö över basilika.

Servera grytan i små skålar tillsammans med ett gott bröd. Hade jag haft lite framförhållning hade jag sett till att ha färskt bröd hemma, men nu fick lite fiberrost toppat med ost duga som tillbehör.

16 kommentarer:

  1. Mmmmm, mjölkchokladfudge låter som det godaste någonsin. Hoppas du får tag på receptet väldigt snart, så jag också kan prova. Fortsätt njuta av ditt härliga i-landsproblem med en massa kul. Kram Mimmi

  2. Mumma och åter mumma =)
    Önskar söta dig en trevlig fredag!
    Kram

  3. Så härligt att det kan bli så här gott på så kort tid, det gillar vi skarpt!
    Känns som vi inte hinner med riktigt heller här hemma, tiden bara springer iväg undertiden som man tänker på allt man skulle vilja/behöva göra... Ser verkligen fram mot julen och lite ledighet att få andas lite på.
    Men visst är det härligt att njuta av livet så det vill vi verkligen inte ändra på, eller hur?

    Ser fram mot rapporten från glöggfesten:)

  4. Ja, herregud vad livet tar plats ibland. Man blir ju tokig! Även jag som bara är mammaledig och drar benen efter mig hela dagarna hinner knappt med.....
    "Snabbmat" är välkommet! Det hinns tyvärr inte att lägga allt för lång tid i köket nuförtiden!

  5. Ja, tiden räcker inte till här heller!
    Vilka härliga färger på grytan!
    Mjölkchokladfudge låter smarrigt värre! Väntar med spänning på receptet.

  6. Perfekt fredagsmat och något jag absolut ska apa efter! Tack!

    Och ett tacksamt problem det där, att livet är så roligt att du inte hinner med. ;-) Trevlig helg!

  7. Ser ju vansinnigt gott ut:)

  8. Härligt att du lever på och gör massor av skoj! Men... vad hände med "vår" fredagsdrink?

  9. DET HÄR ser verkligen ut som något i min smak. Jag får ta och gömma undan musslorna för sambons ögon bara (men då får jag ju fler..!).

  10. Ser SUPER ut!

  11. Herremingud vad mycket detta frestar, mmmmm! Grattis i efterskott förresten! Hurra, hurra!

  12. Hahaha! Ja, jag håller med helt om ditt i-landsproblem, man hinner ju inte med! När jag började bloggen var jag orolig över att inte kunna fylla ut den, att jag inte skulle hinna laga och baka tillräckligt mycket. Pytt! Det har visat sig vara det minsta problemet ;) Jag äter ju inte skaldjur, men grytan ser underbar ut i alla fall, vilka vackra färger!

  13. Känner verkligen igen mig i problemet. Det händer för mycket och så måste ju barnen och hemmet skötas om. Jag gillar enkelt och gott så det här är verkligen ett recept jag kommer ha i bakfickan. :)

  14. men det där ser ju fantastiskt gott ut!

  15. Hej. Ja de såg jätte gott ut,ska laga det,vad jag funderar på är...smaka Milia på allt du gör? Carianne är inte mycke för att smaka på maten som serveras.Mvh Lena

  16. Lena, det är nog den vanligaste frågan jag får, om våra barn äter allt jag lagar. Nej, det gör de inte. Men jag lagar i stort sett aldrig annan mat till dem. Vilket också ha gjort att de vågar testa nya ingredienser och rätter. Vi tycker att man ska smaka på all mat, men man måste inte tycka om allt. Det gäller även mina vuxna middagsgäster ;-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.