Planerandet har börjat

12/19/2011

Jag blev inspirerad av finaste Charlotta, som hade haft för-nyårsfirande, så idag har jag postat festinbjudningar till ett par vänner. Sedan alla våra vänner ynglat av sig så innebär det att för varje par som bjuds in till middagar medföljer 1-3 barn. Detta gör att vi inte kan fira nyår tillsammans allihop och då bestämde jag helt enkelt att vi skulle bjuda hem några vänner innan nyår. På den "rätta nyårsafton" kommer vi ändå vara 14 vuxna och 12 barn...
Jag brukar nästan aldrig skicka inbjudningar, men efter att läst Micael Bindefelds festtips, kände jag mig som en dålig värdinna om jag inte försökte få ihop inbjudningskort. Nu är jag inte lika duktig på scrapbooking som min vän Jenny, men kände mig ändå nöjd med de kort jag stoppade på lådan.

Jag har även varit och handlat maten till vårt julbord. Pappa ska laga allt det klassiska vi brukar ha och sedan har lillasyster och jag fått fria händer vad det gäller resten av rätterna. Så nu ska här gravas olika fiskar och läggas in sillar och strömmingar. Gissa vilken del av julbordet jag tycker bäst om...
Kan ni gissa vad jag gör på bilden nedanför och vad detta ska ingå i för recept?

9 kommentarer:

  1. Är för-nyår det nya svarta? Ja men varför inte, alla ursäkter till att äta och dricka gott köper jag!
    Du har ju rimmat, det är grymt, tror jag inte att Bindefeldt gjort?!

  2. Vilken fin inbjudan!
    Egentligen har vi inte kommit längre än till planerandet av julafton och den maten, men igår finurlade vi även lite över nyårfesten som ska ha en liten överraskning i sig.

    Svagdrickan skulle kunna vara till vörtbröd, men så het behöver ju inte den vara så mumma kanske. Har aldrig gjort det, så jag vet itne om det är svagdricka i det?

  3. Fint med förnyår, gissar att det är en tradition på ingående. Fint med rim på inbjudan.
    Vi gissar att det är havsdjuren som är favoriten på julmaten, och då tycker vi ju samma. Sill-inläggningarna påbörjades i dag och lär fortsätta ett par dagar till...
    Kan det vara dricka till mumma, eller kan det vara ett spännande sillrecept? Vi hoppas på det senare:)

  4. Jag tror du reducerar svagdrickan för att ha till vörtbröd! Det gjorde jag själv nu i helgen, enligt Martin Johanssons recept (http://litemer.paindemartin.se/2011/12/julvorten/) och vilket DUNDERGOTT vörtbröd det blev! Nu ska jag bara avhålla mig från att äta upp det innan jul... :P

  5. Det är sååå roligt med en inbjudan som kommer på posten! Era vänner kommer bli sååå glada. Det hade jag blivit iallafall :-) Låter riktigt, riktigt mysigt! Kram

  6. Superfina inbjudningskort! Respect!

    Och svagdrickan... vörtbröd, kanske?

  7. Åh,vad kul! Hoppas att ni får en alldeles fantastisk kväll!!

  8. Hi hi du ska göra glögg på svagdrickan😉
    Sill och gravade fiskar är då inte min grej, jag satsar egentligen hellre på kalkonen på juldagen😃
    Du, jag är definitivt på. Hur kul vore inte det liksom?
    Kram Anna

  9. Vilken bra idé och inbjudan ser väldigt tjusig ut!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.