Dessert varje dag, tack!

6/19/2010

Min son tycker att vi äter efterrätt alldeles för sällan. Och visst hade det varit trevligt om man hade haft tid och ork att varje dag servera något gott efter middagen. Själv tycker han inte att det är jobbigt alls... Så han kanske han kan se till att vi får dessert varje dag när han blir lite större och kan fixa det själv ;-) Igår var det ju ändå fredag och vi hade njutit av grillat. Då passade jag på att testa ett recept jag fann hos Tea, Söta saker, som var enkelt. Hon kallar dem vita kladdmuffins och de blir precis som en blandning av kladdkaka och muffins. Sjukt goda!


Vita kladdmuffins, 14 st.
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
100 g vit choklad
2 ½ dl vetemjöl

Vispa ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i aluminiumformar eller stadiga muffinsformar. Baka i 15-20 minuter i 200 grader.



Tea serverade sina toppade med blåbär. Jag testade två andra varianter. Halva satsen gräddade jag och toppade med färska jordgubbar och pudra de över florsocker.
Resten av smeten kombinerade jag med rabarber. Skar dem i små bitar och blandade med socker och potatismjöl (till full sats: 200 g rabarber, 3 msk strösocker & 1 ½ tsk potatismjöl). Fördelade detta i de ogräddade formarna och gräddade sedan samma tid som de andra kakorna. Och dessa blev godast! Som söta, sega kladdmuffins med lite syrliga rabarber. Mums! Med en klick vaniljgrädde eller vaniljvisp hade det blivit ännu bättre.

5 kommentarer:

  1. Ser galet goda och fina ut!! Mums! :)


    www.kalasgott.blogg.se

  2. Visst är det trevligt med efterätt. Men det är ju mkt kalorier om man ska äta det varje dag :) Dem ser riktigt goa ut.

  3. Ja, visst vill man ha dessert varje dag. Faktiskt blivit det här både fredag och lördag. Men känns bättre än en massa smågodis tycker jag!

  4. Så fina dina kakor blev!
    Ja, nästa gång vi har skaldjurskväll är du mer än välkommen:)

  5. Tack snälla för provsmaket du skickade med Berra! Så gudomligt goda var dom!
    Kram och ha en skön semester nu!!!!! Njuuuuut.
    Marija

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.