Puh, nu är födelsedagsfirandet över...

6/13/2010

... sen återstår bara städandet... Här är gårdagens buffè. Tyvärr har jag ingen bra bild på hela buffén, men det kommer lite bättre bilder tillsammans med recepten imorgon. Men vad svårt det är att beräkna... Likadant varje gång. Räknade 150 g kött/person och lade till lite och så 300 g tillbehör. När det gäller köttmängden räckte det precis, puh! Men lite svettigt vad det när kycklingen gick åt fort som attan. Men nu har jag lärt mig det, det är inte första gången det går mest av kycklingalternativet på en buffé. Kan vara bra att tänka på. Det är likadant när man har fisk och skaldjur, det går alltid mest av skaldjuren. Mängd tillbehör är ännu svårare att beräkna. Potatis och pasta går det åt mer av än sallad och gryner har jag insett efter ett par bufféer.


Som ni ser så hade vi även lite sol mellan småskurarna.
Det här fanns på mitt buffébord:
Balsamicomarinerad kyckling med vitlökshack, rosmarin och salvia
Fläskytterfilé med citron, chili och timjan
Potatissallad med ruccola, valnötter, soltorkade tomater och parmesan
Tomatcouscous med rödlök, cocktailtomater, gröna oliver, fetaost och röd mangold
Focaccia med rosmarin, svarta oliver och flingsalt
Vitlöksyoghurt
2 sorters smaksatt färskost
(Fick servera ostarna till salladerna bredvid för några var mjölkallergiker)

Till kaffet serverades vaniljpannacotta med passionfruktspegel och jordgubbar.

Det verkade som alla var nöjda, ingen gick från bordet hungrig i alla fall. Och maken var mycket nöjd med sin födelsedagsfest. Lite lite trötta är vi dock idag...

9 kommentarer:

  1. Tack för en jätterolig fest! All mat var supergod, och vi hade jättetrevligt! Kram!

  2. Anonym sa...

    Ser fint ut! Att räkna ut mängder mat finns inte att slå upp i tabeller då det gäller buffé - allt baseras på vad man dukar upp! När det gäller smörgåstårtor har jag nu fått erfara att den med fisk, räkor och ägg går alltid hem först, sen tar folket en liten bit av skink-varianten och en ännu mindre bit tårta. Så lyder Malins lag :D
    Ser fram emot recepten!

  3. jag är helt värdelös på att beräkna mat när jag ska göra buffé - jag är alltid övertygad om att det aldrig kommer räcka och gör därför alldeles för mycket, haha. slår aldrig fel. det ser hur som helst fantastiskt fint ut, ser fram emot recepten!

  4. Anonym sa...

    tusen tack för en toppen fest. Kram Anna

  5. Hej Emy! Jag säger det igen, hade jag varit kille hade jag friat till dig ögöna böj!!!!!!!
    Vilken tur han har Berra som har hittat en sån tjej! Kanonmat och kanontrevligt. Tack till er båda för en trevlig fest. Kramar från Marija

  6. Oj så fint det ser ut!!! Ja, just det som är problemet att beräkna...! Efter studentfester denna fredag, är det nu min tur att börja planeringen inför nästa år, och jag lovar! Huvudet är redan igång!...=)
    Nu ska jag börja samla på mig bra, goda enkla grejor...!

  7. Vilken läcker buffé! Pottissalladen låter kanongod! Vilken fast ni verkar Malin

  8. Åh det ser ju fantastiskt gott ut! Vilken buffé!
    Där fanns minsann massa gott för sommaren!
    Det är verkligen roligt att ställa till med fest, och ännu roligare när det blir lyckat! Förstår att ni var trötta dagen efter!
    Kram Gourmetmorsan

  9. Sitter och försöker planera ihop just en buffe och blev glad av att hitta din! Verkar vara en bra ihopsatt meny. Tack för tipsen om mängderna också.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.