Utan ugn

6/03/2010

Sommaren 2006 renoverade vi vårt kök, vilket ledde till att jag inte hade något kök på ett par veckor. Disken fick skötas i duschen, ja inte samtidigt... Och så levde vi på grillmat och det som gick att micra. Det dröjde inte så länge förrän jag höll på att bli tokig, så maken kopplade till slut in den gamla spisen på altanden. Där redan kylskåpet stod... Det var som tur var en mycket varm sommar det året. Tyvärr har jag inga bilder kvar från när jag hade hela köket på altanen. Bara en massa bilder på hur byggandet av det nya köket fortskred. Ett recept som jag använde under "microtiden" är detta fiskrecept som jag fått av min mamma. Det fanns med i den kokbok som följde med när de köpte deras (på den tiden otroligt hypermoderna) microvågsugn. Receptet är enkelt och faktiskt väldigt gott. Så nu när ni i sommar, tex i sommarstugan, kanske har begränsade matlagningsmöjligheter kanske ni testar detta. Eller bara ändå för att det är enkel och god vardagsmat. Skulle kunna tänka mig att göra foliepaket med samma ingredienser och lägga på grillen :-)
Olivfisk med tomater, 4 pers.
600 g vit fiskfilé, skär i mindre bitar
3-4 tomater, skivade
½ tsk salt
25 g smör
1 tsk citronpeppar
1 tsk oregano
10-12 gröna pimentofyllda oliver (1 liten burk), skivade
Lägg fiskbitarna i en form och stick ned tomatskivor mellan. Salta. Täck med ett lock och tillaga på full effekt i microvågsugn i 6-8 minuter (beror på hur bra din micro är). Blanda smöret med citronpeppar och oregano. Klicka det över den varma fisken så det smälter och strö över oliverna. Kan det bli enklare?!

2 kommentarer:

  1. Vilken häftig kreativ rätt! Denna måste testas! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

  2. fisken låter och ser god ut :)

    jag testade att baka i micron när jag var liten fast det gick lite sådär, vi hade en micro utan en sån där platta som roterar så kakan blev snustorr på ena halvan och kladdig på den andra :/ fast det var god smet :p

    du får ha en bra helg! hoppas att det blir sol :)

    kram

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.