Gott gott gott...

5/17/2011

Idag har jag varit på föräldrarmöte och det var inte vilket föräldrarmöte som helst utan Lowe börjar ju 6-års till hösten! Min store, men ändå lille, kille ska in i skolans värld. Själv är han helt redo för "skolan". Han har längtat dit läääänge. Och deras faddrar väntar otåligt på att de ska komma så de får visa runt och ta hand om dem. Åh, jag minns själv hur stort det var att få träffa sin fadder när man skulle börja skolan. Vet en kille som kommer tycka att detta sommarlovet kommer vara sååå lååångt :-)

Idag bjuder jag på pasta. Ja, ni läste rätt. Det är faktiskt lite pasta under den gottiga såsen. För det är den, riktigt gottig. Inget för den som kör diet inför beach 2011, men det finns gott om plats i vassen. Dyker ni upp (eller ned i vassen) så kan jag bjuda på både gott att dricka och kanske något att knapra på. Idag bjuder jag på pasta.

Kyckling i god sås, för god för sitt eget bästa, 4 pers.
600 g benfritt kycklingkött, i mindre bitar
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
3 dl créme fraiche
2 msk fikon- & daddelbalsamvinäger (el liknande)
2 msk kycklingfond
1 dl soltorkade tomater, i strimlor
4 små rödlökar, i smala klyftor
200 g färsk spenat
150-200 g fetaost

Stek kyckligen runt om, krydda med salt och peppar. Tillsätt créme fraiche, vinäger samt fond och låt allt koka ett par minuter. Vänd ned soltorkade tomater, rödlök och spenat, låt det bara bli varmt. Servera tillsammans med pasta och smula fetaost över.

12 kommentarer:

 1. Fikon och dadelbalsamvinäger köpte Anki senast på Oil and vinegar, så god den är! Kul att ha den i maten i stället för på salladen där vi oftast häller vår.
  Ser onekligen väldigt gott ut!

 2. Vilken underbar bild!! Jag kommer för en gång skull stoltsera med min mage på stranden i sommar!!!:)

 3. Jisses vad gott det låter!

 4. Låter onekligen GOTT! Måste testas... :)

 5. Detta blir dagens middag, låter riktigt smarrigt :-)
  Förskoleklass - ja de blir större barnen!! Inte en annan dock, eller hur ;-)
  /Anna

 6. Vad gott det ser ut.
  Min lille kille ska också börja 6-års till hösten. Han vill däremot vara kvar på dagis (säger han nu) men jag tror att det kommer att bli jättespännande när han väl ska börja. :-)

 7. Vassen! Vilken bra idé!

  Jag tyckte nyss det var min Love som skulle börja i skolan, men nu ska han redan gå ur fjärde klass och lillasyster slutar ettan snart. Det är en spännande stund att börja skolan både för barn och föräldrar.

 8. Det var riktigt gott tyckte jag och sambon, mindre poppis hos dottern och systerdottern, vad gör man med dessa barn??? Visst äter dina barn den mat du ställer fram? Jag har aldrig gjort alternativa rätter till Tyra, men tycker ändå att hon är så petig... Hmmm, tips??
  /Anna

 9. Mina barn, och alla andra vid mitt bord, måste smaka på allt. Sedan får de välja vad de vill äta. Det är mycket sällan jag gör något alternativ till barnen. I så fall är det att vi äter olika grönsaker och så äter de mer kolhydrater än mig.

 10. Ja, vi har också det som regel man måste smaka. Dessutom är ju hon inte så kraftig så man VILL ju verkligen att hon får i sig ordentligt. Men hon är urduktig på frukt och grönt, det är inte många frukter eller grönsaker hon inte gillar :-)

 11. Jag kan tänka mig att ta plats i vassen hela sommaren om du bjuder på dina godsaker. Pastan ser jättegod ut.

 12. Anonym sa...

  Å så gott det ser ut...måste prova

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.