Virrpanna

5/05/2011

De senaste dagarna har det känts som om jag förlagt min hjärna någonstans. Visst är det kul med sådana dagar när det känns som allt blir galet. Till och med i natt snurrade och virrade huvudet. Men nu har jag börjat min helg, så nu ska jag bara ta det lugnt! Underbart! Tyvärr mina kära kollegor, kan jag ju inte lova att det blir bättre... :-)
Kommer ni ihåg boken om köttbullar jag berättade att jag har. I den hittade jag dagens receptet. Kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker de har mest smaker från Mellanöstern eller indiska smaker. Jättegott i alla fall och lååångt ifrån svenska köttbullar.


Kebab à la Hajibaba, 4 pers.
600 g lamm- eller nötfärs
3/4 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ½ tsk gurkmeja
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen knyddnejlika
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen koriander
2 msk hackad syltad ingefära

Yoghurtsås
5 dl naturell yoghurt
3/4 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk mynta, hackad
1 tsk finhackad chili alt. sambal oelek
1 msk hackad syltad ingefära

½ dl kokos, ev rostad i torr panna
mynta
finhackad chili

Blanda all ingredienserna till såsen och låt stå kallt medan du gör kebabrullarna.
Blanda färsen med gul lök, vitlök och kryddorna. Forma till kebab, avlånga fingertjocka rullar. Stek dem runt om i olja. Lägg de varma rullarna i den kalla såsen. Garnera med rostad kokos, mynta och eventuellt lite chili. Servera tillsammans med chapatibröd (pita eller tortilla) och ris.

8 kommentarer:

  1. Låter riktigt smarrigt!! Då spelar det ingen roll varifrån smakerna kommer...:)

  2. Ja ibland är jag en virrskalle också....Det där verkar väldigt gott tycker jag, snygg bild också!

  3. Blev det 40 kilo, eller kanske inte?:) Goda låter det som dom var i alla fall!

    ha nu en härlig helg på dej,
    Anki o Håkan

  4. Det där låter fräscht och kryddigt, härlig bild! Trevlig helg på dig!

  5. Det låter indiskt i mina öron, men som sagt, det splar ju mindre roll :-) Gott lät det i alla fall, även om jag kan tycka att kanel och kardemumma kan vara gott i mat så har jag en inbyggd skräck att de smakerna ska dominera.

    Vad gäller virrpanna så är jag virrigare än virrigast!
    Trevlig helg!

  6. Oj, så gott det såg ut. Ska jag absolut testa. Och det där med att förlägga hjärnan det känns igen, så var jag hela dagen igår samtidigt som jag var riktigt busy på jobbet. Ingen bra kombo. Skönt att din helg har börjat. Njut!!

  7. vilken inbjudande bild :)

    hoppas att allt är bra med dig!? :)

  8. ser mumsigt ut

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.