Sommardessert?

5/03/2011

Så roligt att ni gillade Martins middag. Nu blir han jätteglad. Och det var väääldigt gott, så ni som inte har testat recepten gör det!
Denna dag när vi var hembjudna till Linn och Martin på middag ville jag kunna bidra med något, så jag erbjöd mig att göra dessert. Frågade Lowe vad han tyckte vi skulle göra för något och svaret blev glasstårta, vilket innebär cheesecake. Och det tycker jag är en bra dessert när man träffas både vuxna och barn eftersom det brukar uppskattas av alla. För ett tag sedan fick jag provsmaka Marabou cookies, som finns i smakerna mjölkchoklad och schweizernöt. Då jag hade några cookies kvar (tro det eller ej...) så testade jag att använda dem i cheesecaken istället för digestivekex, vilket visade sig vara mycket lyckat.


Frusen cheesecake cookiesbotten, 8-10 bitar
3+3 Marabou cookies, valfri smak

Skål 1:
3 äggulor
200 g Philadelphiaost
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Skål 2:
3 dl vispgrädde, vispad (inte för hårt)

Skål 3:
3 äggvitor, vispade till hårt skum

Hacka kakorna och fördela hälften (plant) i botten på en form med löstagbar kant.
Vispa ihop alla ingredienserna i skål 1 till en slät smet. Tillsätt sedan skål 2 och till sist skål 3.
Ringla ned hälften av smeten i formen, men försiktigt så inte alla kexsmulor hamnar i en kant av formen. Smula över resten av kaksmulorna och ringla sedan över resten av smeten.
Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Vänd kakan upp-och-ned på ett fat. Garnera/servera tillsammans med bär eller bärsås.

8 kommentarer:

  1. Cheesecake är alltid lika bra att bjuda på och det finns ju så många variationer att göra :-)

  2. Gott! Kul att det funkar med marabous cookies också. Jag har också några över som kanske kan bli något gott. :-)

  3. Anonym sa...

    Vad trevligt med en annorlunda botten, låter gott!

  4. Men så gott, det ser verkligen ut som en lyckad efterrätt och god :)

  5. Alltid kul med andra och förnyade sätt att laga till gamla godingar på.
    Och vilket fint tårtfat smaskigheten hamnade på!

  6. Gottans! Snyggt att göra det i två lager.

  7. vilken fin bild! och vad fin tårtan är. jag har alltid varit svag för frysta tårtor så den är är garanterat inget undantag.

  8. Wow, vilken snygg tårta! Jag gillar dina bilder skarpt!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.