Mat i sommarens färger
5/16/2011
Är det så att matens färger följer årstidens färger? Jag står där på vintern i mina svarta-gråa kläder och lagar mörka och murriga grytor. Medan jag på våren och sommaren vill ha färgglada (mönstrade skulle vara en överdrift) kläder och maten ska helst ha alla regnbågens färger. I min fantasi är jag lika färgsprakande som Leila, står i ett utekök omgiven av lika färgsprakande blomsterprakt och alla mina köksredskap har söta pastellfärger och blommönster. Alla är glada och maten smakar toppen. Ok, det sista var inte en fantasi. Här är vacker mat, som också är god och löjligt enkel. Behövs inget mer till om man inte vill, men öka då mängden haricots verts.
Sommarlax i bra form J, 4 pers.
600 g laxfilé, i 4 portionsbitar
200 g haricots verts (minst)
200 g cocktailtomater
200 g mozzarella
100 g parmesan, riven
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl oliver (ta några du gillar, jag tog citronfyllda)
Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform och täck botten med haricots verts. Lägg i fiskbitarna, salta och peppra. Skär mozzarellan i skivor och lägg på fisken, strö över permesan. Fördela tomater och oliver runt fisken. Sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter. Avnjutes i Leila-land eller på något annat trevligt ställe.
Sommarlax i bra form J, 4 pers.
600 g laxfilé, i 4 portionsbitar
200 g haricots verts (minst)
200 g cocktailtomater
200 g mozzarella
100 g parmesan, riven
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl oliver (ta några du gillar, jag tog citronfyllda)
Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform och täck botten med haricots verts. Lägg i fiskbitarna, salta och peppra. Skär mozzarellan i skivor och lägg på fisken, strö över permesan. Fördela tomater och oliver runt fisken. Sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter. Avnjutes i Leila-land eller på något annat trevligt ställe.
Så pastelligt och fint! Ser riktigt gott ut.
Ser glatt ut!
Vad gott det såg ut och nyttigt!!! ha en fin kväll/Gela
Oj, det där såg ju galet gott ut!!
Vem vill inte vara som Leila (ja, kanske inte Håkan...)? En ständig färgklick är hon verkligen! Men din mat är minsann inte sämre den, ser hur nyttigt ut som helst.
Vackert som alltid! Vilket fyrverkeri av färger!
Vilka härliga bilder, så färgglatt
det ser helt fantastiskt ut, vilka härliga färger :D
Så snyggt och så gott!!
Härligt :-) Själv tål jag inte lax, har du tips på någon annan fisk av vit karaktär som funkar istället?
"Solen lyser" blir det nog mer av på sommarfesten på torsdag kanske ;-)
Kram Anna
Vilka härliga färger! Och så lax sen... Med ost! Kan inte bli annat än gott :)
Ååååh, jag vill också ha den där gratängformen! Ska nog önska mig i födelsedagspresent tror jag... Det ser verkligen gott och färgglatt ut.
vilken underbar bild! och maten låter ju fantastisk (trots att jag inte äter fisk!) jag får nog adoptera grönsaksidén och lägga på lite quornfiléer eller något - det borde fungera.
och du, tack för din fina hälsning om isbjörnen! jag hoppas också på att de har obegränsat med korv och köttbullar i hundhimlen, och då känns det lite bättre kan jag lova. tack!
Ser jättegott ut och jag älskar formen, supersnygg =) Du som gillar matlagning borde gilla min tävling på min matblogg där du kan vinna presentkort i samarbete med Lyckas med mat =)
Hihi den där ramsan sjöng vi på lekis när vi var små:) Vilken nostalgi! Underbara bilder och härliga färger!
vilken fin mat! det ser verkligen glatt och härligt ut :)
haha, koka smör? den sista raden har jag aldrig hört förr, är det lowe själv som författat den eller är det den småländska versionen?
Underbara färger! Ser ljuvligt ut! Kram Gourmetmorsan
Hurra för färgglatt! Själv åt jag fyra nyanser av brunt igår, och fyra nyanser av gult idag. ;-)
Ser underbart gott ut! Jag vill nog ha färglad mat året om i och för sig, men säkert ännu mer nu på sommaren.
Sista raden hävdar Lowe bestämt att den går så...
Som svar på Annas fråga, så går det självklart byta ut laxen mot tex gös, sej eller hoki.