Jag är en av delfinalisterna!

9/13/2012

Idag offentliggjordes de 12 bidrag som har gått vidare till delfinal i Årets Hemmakock 2012! Och jag har gått vidare till delfinalen!
Jag hade inte tänkt skicka in något bidrag i år eftersom jag höll på att få magsår förra året när röstningen skulle avgöras, men fick ett ryck i sista minuten. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle gå vidare! En fågel viskade att de fått in närmare 250 bidrag, så visst känns det roligt. Nu ska en jury välja ut 4 finalister som kommer få laga sin middag live på en scen den 4 oktober. Bland finalisterna finner ni även det finaste russinet, Kim, som också var med i delfinalen förra året. Vem vet kanske kommer vi fightas sida vid sida svettiga och taggade i matosets dimma ;-)

Temat för i år är söndagsmiddag och jag får lov att säga att jag hade gärna åkt på en söndagsmiddagsturné genom vårt land! Tror att söndagssteken får se sig aningen bortknuffad. Jisses så många goda middagar med fina desserter. Min tvårättersmiddag som jag tror mig kunna svänga ihop på 60 minuter är denna:

Varmrätt: Canneloni med kantareller och västerbottenost


Efterrätt: ÄppeltarteNär jag växte upp åt vi oftast söndagsmiddagen borta hos några släktingar. Många gånger var det något som tagit extra lång tid att tillaga så som stek eller så åt vi kroppkakor hos släkten på Öland. Sedan vi själva fick barn har vi upptäckt hur bra söndagarna är för middagsbjudningar. Fast nu är det oftare tillsammans med vänner. Söndagen är perfek då de flesta sällan har något inplanerat och dessutom är alla piggare än på till exempel fredagskvällen. Att bli bortbjuden eller att bjuda på söndagsmiddag gör att helgen känns lite extra lång och lyxig. Det här är verkligen en middag jag skulle kunna bjuda på en söndag mitt i den svenska hösten.
 

23 kommentarer:

 1. Men vad roligt, grattis, håller tummarna och hoppas att du går till final

 2. Stort grattis till dig! Dina bidrag ser delikata ut!

 3. Heja dig och Kim! Vad kul! Grattis! Inte behöver ni kocka i lag heller utan klarar att laga maten galant på egen hand.

  Får hålla två tummar sen då fast betyder det otur har jag hört någon gång...

  Grattiskram!

 4. Yay, duktiga Remsan! Och duktiga Kim! Håller tummarna för er båda! :-)

 5. Stort grattis. Håller tummarna, måste testa dem där äppeltarte;)Kram

 6. Vi är så glada för din (och russins) skull, så stolta!!! Tummar och tår hålls gånger 2, det kan du (ni) lita på!

  Kramar från Mårtenssons

 7. Hurrahurrahurra! Jag blev så glad när jag såg två "kändisar" bland delfinalisterna, det blir ju riktigt spännande det här :)

 8. kajomida sa...

  Grattis!

 9. Grattis till både dig och Kim, hurra! Så glad för er bådas skull. Fina recept, det är ni väl värda kramar i massor! (Säkert att jag inte redan nu ska boka min resa den 4:e?)

 10. Håller alla tummar jag kan!!! Sååå spännande :))
  Jag kommer gärna på söndagsmiddag hos dig, hi hi:))
  Heja heja på dig nu!!
  Kraaaam Anna

 11. Grattis Remsan! Nu hålls det tummar och tår... Lycka till & kramizz Cissi

 12. Vad roligt och spännande! Jag håller tummarna för dig och Kim. Canneloni är jag ju väldigt svag för...

 13. Vad KUL!! Grattis! Och åhå, vad gott det här lät...

 14. Grattis här också! Brösta upp dig och var stolt! Jag hejar på dig!

 15. Du är så jäkla bra Emmy! Hoppas du tar hem det hela så du kan göra ett ännu större reportage i östran!! :-P Och hoppas det sitter något vettigt folk i juryn, tråkigt att vi inte kan rösta.. Kram på dig

 16. Stort grattis! Roligt att du får bekräftelse på allt fint du gör. Du är en riktig inspirationskälla!

 17. Grattis å heja heja! :D

 18. Kul! Håller alla tummar och tår jag har!

  Kram Malin

 19. Lycka till!!! Ser verkligen jättegott ut!

 20. Kul!! håller verkligen tummarna för dig och tant russin också. Hoppas det går bra. Och maten ser ju jättegod ut. Ha en bra helg.

 21. Grattis, jag håller stenhårt på dig :))

 22. Jag är så glad att du är en av finalisterna! Du är verkligen en inspirerande kock och matbloggare! Mina tummar kommer att vitna, så hårt ska jag hålla dem för dig!!!

  Söndagssteken är numera en lyx som inte många får njuta av. Jag gjorde tjälknöl till mina afrikanska gäster för någon vecka sedan. Det var supergott och de gillade den verkligen! Kram!

 23. Grattis vad kul! Själv har jag inte nerver att stå o laga mat på scen så jag nöjde mig med expressens mat. Kändes mer lagom även om de missade min bloggadress.
  Håller tummar o tår för dig :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.