Höstmys med finaste

10/06/2012

Dagen har spenderats på jobbet i någon slags koma efter att ha vaknat grymt trött idag. Tror att jag lider av jetlag efter Ystadstrippen. Skåne som som ligger så herrans långt bort ;-) För inte kan det väl vara dessa vinpaket som ger efterdyningar... Jag hade lovat barnen att vi skulle baka pizza idag och det löftet höll jag som ni kunde se på Facebook. I väntan på att degen skulle jäsa blandade Berra och jag drinkar. Att det just blev med konjak som bas beror på att Berra fått så galet många flaskor konjak (en finfin gå-bort-present med andra ord) och hur gott det än är med konjak har vi inte lyckats bjuda på tillräckligt mycket verkar det som. Senaste vi blandade drinkar med blåa bär så var det just blåbär som åkte ned i glasen. Idag blev det en blandning av svarta vinbär och björnbär i en riktigt härlig höstdrink. En ny favorit helt klart. Try it!
Barnen delade på en 33 cl-läsk med millimeters rättvisa enligt äkta 70-tals manér :-)


Höstmys, 4 drinkar
12 cl konjak (Grönstedts *** VS eller vad ni hittar i skåpen)
8 cl Crème de Cassis
8 cl citronsaft (saften från 1 citron
8 cl sockerlag (½ dl strösocker + ½ vatten kokas upp)
1 krm malen kanel (uteslut inte för den ger en trevlig tvist!)
2-3 dl krossad is
frysta björnbär
2-3 dl sodavatten/kolsyrat vatten

Skaka ihop konjak, crème de cassis, citronsaft, socker lag och kanel i en shaker eller annan bägare. Fyll fyra glas upptill 3/4 med krossad is och slå över drinkmixen. Fyll upp med kolsyrat vatten och garnera med ett par frysta björnbär.

12 kommentarer:

 1. Du ska veta att jag minsann mår prima, och det kan just bero på att jag inte orkade allt vin som serverades. Du som så duktigt drack upp får tyvärr lida för det. ;o)

  Drinkar är det sällan det dricks här i Glommen. Har en del som skulle funka som drinkbas, men det blir ju inte av ju.

  Kram Malin

 2. Cognac är jag inte så förtjust i men drinkar gillar jag! Den där blåbärsdrinken vi drack förra lördagen var inte så dum!

 3. Skål och trevlig helg!

 4. Konjak är gott men man dricker ju så lite av den. Bra att använda den på andra sätt också! Drinken låter väldigt god. Jag tror ABSOLUT inte att din trötthet kan bero på vinpaketen... Kram!

 5. Hellre en god höstig drink än en häxblandning ;)
  Kul att få se Berra i bloggen också!

 6. Jag har aldrig lärt mig att dricka cognac, tycker det smakar fotogen... men då har jag inte (vad jag vet)druckit det i någon drink och då kanske det smakar bättre..?

  Ps. Du, våren är väldigt lååångt bort!

 7. Klart det är jet-lag som är boven, den kan vara helt fruktansvärd mellan Kalmar och Ystad har vi hört!

  Så linjalen åkte fram vid uppdelningen, precis som det ska vara mellan syskon då alltså:)

 8. Hoppas du har fått vila så att du känner dig lite piggare nu. Tack för ditt fina inlägg i min blogg.

 9. Inte konstigt attnni är trötta efter er fantastiska helg i Ystad hi hi nästa gång måste jag följa med gahhhhh... : / vilken fin bild på din man snygg skjorta : ) tack för drinktips det är jag dålig på att göra..ä stor kram fån Grekland där vi njuter underbart kramar Sofia

 10. Malin, inte ens jag fick i mig allt vin. Jag är inte van att dricka så mycket. Men det är svårt när det fanns fantastiskt gott vin i alla glasen. Reste inte du lite kortare sträcka än mig? ;-)
  Till alla er så är tveksamma till konjaken i drinken så kan jag säga som så, jag dricker inte konjak som det är men i drinken passade det finfint!
  Sofia, ja det måste du! Lova!

 11. Vilka läckerbitar - drink och make :-) Vilket härligt mys med pizzabak och allting. Fina mössan var på där också såg jag!

  Jag har nog också lite jetlag... Eller bakrus av lycka :-)

  Ha en bra vecka!

  Kram Lotta

 12. Något som är jättegott är ha lite konjak i såsen, tex till stekt fläskfilé. Gör en sås på grädde, fond, soja och rosépeppar, och så en slatt konjak. Blir mumma det!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.