Fredags fisk
2/26/2010
Nu börjar den verkliga livsfaran med att cykla... Om det var slirigt innan så är det inget mot vad det är nu. Var rena isgatan idag på morgonen. Men... jag har hittills hållit mig kvar på cykeln. Peppar peppar... Fattas väl bara att jag hoppar på kryckor lagom till våren är här.
När man är nyuppstigen (mellan 2 nätters jobb) är man inte direkt sugen på en maffig bit kött. Då är fisk perfekt. Hoppas fortfarande på att få flera att äta mer fisk :-P Trevligast blir rätten gjord i små portionsformar, men går självklart att göra i en stor form.
Trevligt fredagsmys på er! Själv ska jag ut och riskera livet igen...
När man är nyuppstigen (mellan 2 nätters jobb) är man inte direkt sugen på en maffig bit kött. Då är fisk perfekt. Hoppas fortfarande på att få flera att äta mer fisk :-P Trevligast blir rätten gjord i små portionsformar, men går självklart att göra i en stor form.
Trevligt fredagsmys på er! Själv ska jag ut och riskera livet igen...
Tomat- & citronfisk, 4 pers.
800 g vit fisk, gärna i 4 tjocka portionsbitar
smör
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 krm svartpeppar
1 citron, saften (ev.lite rivet citronskal)
400 g enkel tomatsås, inte med örtkryddor
(jag tog Heinz Tomato Frito)
1 liten squash, i ½ cm tjocka skivor
1 ask cocktailtomater
Sätt ugnen på 200°. Smörj ugnsformarna med smör. Lägg i fiskbitarna och krydda dem. Slå tomatsåsen över och runt fisken. Fördela tomaterna runt fisken och squashskivorna över. Dra ett varv med pepparkvarnen över och strö eventeuellt över lite rivet citronskal. Tillaga i ugnen i 15-30 minuter beroende på fiskens tjocklek.
Servera med ruccola och om man vill ha mer kolhydrater, även lite bulgur.
800 g vit fisk, gärna i 4 tjocka portionsbitar
smör
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 krm svartpeppar
1 citron, saften (ev.lite rivet citronskal)
400 g enkel tomatsås, inte med örtkryddor
(jag tog Heinz Tomato Frito)
1 liten squash, i ½ cm tjocka skivor
1 ask cocktailtomater
Sätt ugnen på 200°. Smörj ugnsformarna med smör. Lägg i fiskbitarna och krydda dem. Slå tomatsåsen över och runt fisken. Fördela tomaterna runt fisken och squashskivorna över. Dra ett varv med pepparkvarnen över och strö eventeuellt över lite rivet citronskal. Tillaga i ugnen i 15-30 minuter beroende på fiskens tjocklek.
Servera med ruccola och om man vill ha mer kolhydrater, även lite bulgur.
Fräscht! Jag älskar fisk, man blir dessutom mer behagligt mätt än av kött tycker jag.
Vilken god fiskrätt. Tomat och fisk är en fin kombination, tycker jag med.
Ha det bra i veckan.