Snabba kolhydrater efter träning...

2/01/2010

I början på varje år är det lika trångt på gymmets alla pass. Alla som ska ta tag i sina liv och leva sundare. Vi står som packade i salen och försöker hitta lite utrymme att veva med armar och ben på. Sen lugnar det ned sig lite fram på vårkanten när alla vill vara ute istället. Och så blir det packat igen inför beachsäsongen...
Väl hemma efter ett svettigt pass svullade jag enchiladas och ja, jag åt lite grönsaker också ;-)
Detta receptet är vårt favoritrecept på enchiladas. Det går att göra till många (vi hade det en gång på en halloweenfest när vi var 40 st.), men då får man minska på såsmängden.

Enchiladas, 4 pers./8 st.
8 tortillabröd
400 g köttfärs
1 gul lök, hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
½ burk cheddardip

Sås
3 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 crème fraiche
2 vitlöksklyftor, pressade
½ tsk paprika pulver
1 tsk oregano (torkad)
1 burk hackad grön chili
salt & peppar

3 tomater, i mindre bitar
Riven ost

Sätt ugnen på 200°.
Fräs lök och köttfärs i en gryta. Krydda och tillsätt vattnet. Låt puttra i ca 10 minuter. Blanda ned cheddardippen i färsen. Koka upp ingredienserna till såsen och smaka av den.
Fördela köttfärsröran på tortillabröden, rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i en ugnsform.

Fördela de hackade tomaterna på rullarna, slå över såsen och avsluta med riven ost.

Gratinera i 20 minuter. Avnjutes med en god och fräsch sallad.

2 kommentarer:

  1. Kul att höra att du kommit igång med träning och håller igång. Jag hade precis kommit igång men fick en förbaskat förkylning i förra veckan som inte vill ge med sig :( Men men så fort den är borta, då jävlar ska jag träna :=)

  2. Jättegod fredags mat med en öl till efter ett härligt spinningpass. Hasse och jag var eniga om allt utom vem som får ta med sej portionen som blev över i matlådan på måndag.Så tack för ännu ett recept kram Anita

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.