Snabbmat

2/04/2010

Jag tycker ju om rätter där man kan slänga i lite alla möjliga grönsaker och därför är wokat så bra. Dessutom så går det snabbt att tillaga (snabbare än att åka och köpa snabbmat) och så är det såå gott. Och självklart blir de två nudelfreaks som bor hemma hos mig jätteglada om vi äter äggnudlar till. Sitter och suger i sig nudlar högt och ljudligt...
Igår skulle jag iväg och spela bowling med jobbet så då lämnade jag familjen med denna wokade rätt. Bowlingen gick (hrm) så där, men vi hade väldigt roligt. Och idag är höger armen ganska mör, men all snöskottning igår gjorde väl sitt till.

(Skulle leka lite i photoshop... Är helt kass på att redigera bilder...)

Kyckling chow mein (på mitt vis), 4 pers.
500 g benfri kyckling, jättefint strimlad
1 msk sesamolja
1 msk ostronsås
3 cm färsk ingefära, i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, i tunna skivor
4 salladslökar el. ½ purjolök, strimlade
400 g vitkål (ca 1/4), finstrimlat
200 g ostronskivling, shiitake el. champinjoner
2 morötter, skurna i tunna stavar
1 ½ dl kycklingbuljong
2 msk soya

300 g äggnudlar
1 msk sesamolja

Blanda kycklingen med ostronsås och sesamolja. Stek i en wok eller stor stekpanna. Låt ingefäran och vitlöken steka med mot slutet. Tillsätt grönsakerna och slå över buljong och soya. Låt allt koka ett par minuter.
Koka nudlarna enligt paketet, slå bort vattnet och blanda ned sesamolja. Blanda ned nudlarna i woken. Servera i skålar och kanske med pinnar :-P

3 kommentarer:

  1. Äh vadå, det enda jag kan göra i photoshop är att beskära bilder, och nada mer. Det är sant. Hu.

    Det här ser jättegott ut, och det såg gott ut i Berras lunchlåda idag. Får ta och laga det jag med, jag gillar ju också wok! :-)

  2. Hej!

    Du har fått en award av mig.
    Kika in på min sida sida...
    Mvh Åsa.

  3. Älskar wok, dessvärre är sambon inte lika impad. Men ibland får han minnsann äta det oavsett om han vill eller inte =)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.