Snabb-bakat
2/17/2010
För att väga upp alla semlor :-S bjuder jag på nyttiga och goda muffins. Hittade detta receptet i en matalmanacka hemma hos mina föräldrar. De är jättegoda med bara smör på, men även tillsammans med en färskost. Och så enkelt, bara rör ihop, klicka ut, in i ugnen och swish så är klara. Något inför helgens frukost kanske?
Jag bytte ut hälften av aprikoserna mot gojibär (svenska bocktörne). Var tvungen att testa dessa superbär. Ska tydligen innehålla i stort sett allt och skydda mot nästa allt...
Dinkelmuffins med pumpafrön & aprikoser, 12 st
3 dl fullkornsdinkelmjöl
4 dl dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
1 ½ tsk salt
2 dl pumpafrön, ca 150 g
1 dl torkade aprikoser, hackade
2 ägg
1 burk kesella, 250 g
3 dl mjölk
Sätt ugnen på 225°. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, kesella och mjölk, rör sedan ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt (med 12 hål).
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Dessa lät som en höjdare! Måste testas :-)
Jag testade ditt valnötsbröd igår igen, fast jag tog bort valnötter (ingen favorit)tog istället para nötter, pecan nötter, linfrön, solrosfrön och torkade aprikoser. Sen skivade jag upp det och fryste in det jag inte åt. Och idag tog jag fram en skiva och rostade den. Sååå gott!!
Jag har också bakat sådana muffins, de är jättegoda. Receptet ser likadant ut som det jag testat, de är riktigt goda och mättande tycker jag. Jag serverade mina med hemmagjord hjortonsylt och philadelphiaost.
/Nina
Det skulle jag behöva, lite nyttigare efter alla semlor! :)
Undrar, blir de saftiga eller blir de smuliga?
Ha det bra, önskar Ingrid!
Som färska är de saftiga, men blir sen lite smuliga. Jag tänkte faktiskt jag skulle testa ha i lite honung el sirap.
Så smidiga att göra å blir verkligen bra! Tack för ett kalasbra recept!!
Kul att du gillar receptet!