Magazine Mondays
2/22/2010
Denna måndags recept fick bli ett lättare recept i dubbel bemärkelse. Det skulle gå snabbt och så ville jag ha ett lågt GI inför träningen. Så det blev en kombo av två favoriter, fisk och wokat. Barnen fick potatismos till också.
Hittat det i Allt om Mat & Vin nr 15, 2000.
Sesamfisk med wokade grönsaker, 4 pers.
400 g torskfilé (lite lite tycker jag, ta 600 g iaf)
½ tsk salt
½ dl sesamfrön
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 litet blomkålshuvud, i mindre buketter
1 stånd broccoli, i mindre buketter
1-2 rödlökar, i smala klyftor
250 g frysta/tinade haricots verts
1 knippe rädisor (fanns inga fräscha, tog salladslök)
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
½ tsk salt
½ dl fiskbuljong
2 msk balsamvinäger
4 msk sweet chilisås
Sätt ugnen på 175°. Salta fisken och vänd den i sesamfröna. Stek den runt om i oljorna. Lägg fisken i en ugnsform och stek klart i ugnen i ca 10 minuter.
Bryn blomkål och broccoli i oljorna, sänk värmen och låt steka i 5 minuter. Tillsätt löken och haricots vertsen, stek under lock i 5 minuter. Rör om då och då. Salta samt slå över buljong och vinäger.
Servera fisken tillsammans med grönsakerna och ringla över lite sweet chilisås.
Hittat det i Allt om Mat & Vin nr 15, 2000.
Sesamfisk med wokade grönsaker, 4 pers.
400 g torskfilé (lite lite tycker jag, ta 600 g iaf)
½ tsk salt
½ dl sesamfrön
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 litet blomkålshuvud, i mindre buketter
1 stånd broccoli, i mindre buketter
1-2 rödlökar, i smala klyftor
250 g frysta/tinade haricots verts
1 knippe rädisor (fanns inga fräscha, tog salladslök)
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
½ tsk salt
½ dl fiskbuljong
2 msk balsamvinäger
4 msk sweet chilisås
Sätt ugnen på 175°. Salta fisken och vänd den i sesamfröna. Stek den runt om i oljorna. Lägg fisken i en ugnsform och stek klart i ugnen i ca 10 minuter.
Bryn blomkål och broccoli i oljorna, sänk värmen och låt steka i 5 minuter. Tillsätt löken och haricots vertsen, stek under lock i 5 minuter. Rör om då och då. Salta samt slå över buljong och vinäger.
Servera fisken tillsammans med grönsakerna och ringla över lite sweet chilisås.
Det där såg riktigt gott ut! Torsk var det riktigt längesen jag åt....kan undra varför egentligen? Så gott som det är :)
Vad gott det ser ut! Tänk vad lite grönsaker i botten kan göra :)