Halv åtta, men inte hos mig...
2/14/2010
Det är så synd att så många inte gillar fisk. Men visst det kan ju jag tycka som älskar både fisk och skaldjur. Särskilt skaldjur är så grymt gott, i nästan alla former. Fisk kan jag förstå att man kan ha svårare för. Jag gillar inte fisk som smakar "för mycket" fisk, men köper man färsk fisk så gör den inte det. Det är ungefär som lammet som smakar kofta.
Det här receptet kommer från "Halv åtta hos mig", som Marija min mans kollega gav mig. Jag ändrade lite i receptet, minskade på mängden skaldjur och tillsatte mer fisk för barnens skull samt bytte ut vinet mot citronsaft + vatten. Originalreceptet hittar du här. Rätten ser ut att smaka mycket curry, men det gör den inte utan får bara en viss hetta av den. Grytan är jättegod, om man gillar fisk förstås...
Sannes kryddiga fiskgryta, 4 pers. utan tillbehör/6 pers. tillsammans med ris
1 st purjolök, strimlad
2 msk gul curry
1 burk/pkt krossade/hela tomater
2 st fiskbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3%)
1 dl vatten
½ citron, saften
400 g skinn- och benfri lax, i kuber
400 g skinn- och benfri kolja, i kuber
250 g kräftstjärtar
200 g räkor, skalade
1 dl dill, finhackad
Fräs purjolöken och curryn i en kastull i lite olja. Tillsätt tomater, buljong och späd med vätskorna. Låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt fisken och låt sjuda 5 minuter. Vänd försiktigt ned skaldjur samt dill.
Om man vill ha något till grytan så passar ris bra, men det räcker då med ½ port./pers.
Det här receptet kommer från "Halv åtta hos mig", som Marija min mans kollega gav mig. Jag ändrade lite i receptet, minskade på mängden skaldjur och tillsatte mer fisk för barnens skull samt bytte ut vinet mot citronsaft + vatten. Originalreceptet hittar du här. Rätten ser ut att smaka mycket curry, men det gör den inte utan får bara en viss hetta av den. Grytan är jättegod, om man gillar fisk förstås...
Sannes kryddiga fiskgryta, 4 pers. utan tillbehör/6 pers. tillsammans med ris
1 st purjolök, strimlad
2 msk gul curry
1 burk/pkt krossade/hela tomater
2 st fiskbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3%)
1 dl vatten
½ citron, saften
400 g skinn- och benfri lax, i kuber
400 g skinn- och benfri kolja, i kuber
250 g kräftstjärtar
200 g räkor, skalade
1 dl dill, finhackad
Fräs purjolöken och curryn i en kastull i lite olja. Tillsätt tomater, buljong och späd med vätskorna. Låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt fisken och låt sjuda 5 minuter. Vänd försiktigt ned skaldjur samt dill.
Om man vill ha något till grytan så passar ris bra, men det räcker då med ½ port./pers.
It's perfect time to make some plans for the long run and it is time to be happy. I've read this put up and if I
may just I desire to counsel you few interesting things or suggestions.
Perhaps you can write next articles referring
to this article. I desire to read more things approximately it!
Feel free to surf my weblog body fit