Gai phad met mamuang hin mapaan -det ni...
3/03/2011
Pickipicki har en rolig tävling som pågår till och med den 14/3, som jag bara inte kunde låta bli att haka på. Så här går det till om ni också vill vara med:
1. Tillaga valfritt pickirecept. Vill du ändra i receptet efter tyckte och smak, så är det helt okej. Meddela avvikelser från receptet.
2. Betygsätt maten på pickiskalan (0-10).
3. Fota gärna!
4. Blogga eller maila din recension, dvs ditt tävlingsbidrag. Mail: tina@pickipicki.se. Om du bloggar ditt tävlingsbidrag, lämna i så fall en kommentar till det här inlägget.
5. Tävlingen pågår till och med den 14:e mars.
6. Vinnaren utses genom lottning = ingen fördel ges om höga poäng eller fina ord utdelas!
Jag fastnade för det här receptet och så hade jag nästan alla ingredienserna hemma (det jag ändrade står i parentes). Vi hade middagsgäster denna dag, så vi var flera som betygsatte maten. Alla gillade middagen, så pass att det blev färre portioner än vad receptet angav (trots att jag tillsatte mer kyckling än receptet) och inga matlådor! En mild wok som helt enkelt passar alla åldrar. Vårt betyg bli 9 av 10 - alla tyckte det blev jättegott!
Gai phad met mamuang hin mapaan - Stekt kyckling med cashewnötter
6 pers. (dubblerade mängden till 4 pers.)
600 g strimlad kyckling (här ökade jag mängden)
2 dl (2 st) tunt strimlade morötter
2 dl (½ pkt) tunt strimlade sockerärtor (tillagt)
2 dl (1 lök) tunt skuren gul lök
1 dl (2 st) hackad vårlök
1 röd paprika, strimlad (tog det istället för svamp)
6 msk ostronsås
2 msk vatten
2 msk socker
1 msk fisksås
2-3 tsk sambal oelek (istället för färsk chili, ger god smak, men mindre hetta)
1 nypa salt
1 dl rostade cashewnötter (100 g)
Woka/stek kycklingen i olja på hög värme tills den får fin färg, lägg sedan åt sidan. Woka sedan grönsakerna snabbt (de ska vara krispiga) och lägg tillbaka kycklingen. Tillsätt ostronsås, vatten , socker och fisksås. Blanda om ordentligt och smaka av med salt om det behövs. Strö över nötterna. Vi åt kycklingen tillsammans med äggnudlar som slungats i sesamolja, finfina grejer.
1. Tillaga valfritt pickirecept. Vill du ändra i receptet efter tyckte och smak, så är det helt okej. Meddela avvikelser från receptet.
2. Betygsätt maten på pickiskalan (0-10).
3. Fota gärna!
4. Blogga eller maila din recension, dvs ditt tävlingsbidrag. Mail: tina@pickipicki.se. Om du bloggar ditt tävlingsbidrag, lämna i så fall en kommentar till det här inlägget.
5. Tävlingen pågår till och med den 14:e mars.
6. Vinnaren utses genom lottning = ingen fördel ges om höga poäng eller fina ord utdelas!
Jag fastnade för det här receptet och så hade jag nästan alla ingredienserna hemma (det jag ändrade står i parentes). Vi hade middagsgäster denna dag, så vi var flera som betygsatte maten. Alla gillade middagen, så pass att det blev färre portioner än vad receptet angav (trots att jag tillsatte mer kyckling än receptet) och inga matlådor! En mild wok som helt enkelt passar alla åldrar. Vårt betyg bli 9 av 10 - alla tyckte det blev jättegott!
Gai phad met mamuang hin mapaan - Stekt kyckling med cashewnötter
6 pers. (dubblerade mängden till 4 pers.)
600 g strimlad kyckling (här ökade jag mängden)
2 dl (2 st) tunt strimlade morötter
2 dl (½ pkt) tunt strimlade sockerärtor (tillagt)
2 dl (1 lök) tunt skuren gul lök
1 dl (2 st) hackad vårlök
1 röd paprika, strimlad (tog det istället för svamp)
6 msk ostronsås
2 msk vatten
2 msk socker
1 msk fisksås
2-3 tsk sambal oelek (istället för färsk chili, ger god smak, men mindre hetta)
1 nypa salt
1 dl rostade cashewnötter (100 g)
Woka/stek kycklingen i olja på hög värme tills den får fin färg, lägg sedan åt sidan. Woka sedan grönsakerna snabbt (de ska vara krispiga) och lägg tillbaka kycklingen. Tillsätt ostronsås, vatten , socker och fisksås. Blanda om ordentligt och smaka av med salt om det behövs. Strö över nötterna. Vi åt kycklingen tillsammans med äggnudlar som slungats i sesamolja, finfina grejer.
Tyckte det var en roligt grej och ska också försöka testa något. Blir bara svårt att välja....:)
Detta såg ju smarrigt ut! Kan jag testa utom tävlan!
Vi tänkte oxå vara med och det blir kockat nästa vecka.
Detta låter himlarnas gott, men attans ssvårt att uttala...
Då ser vi fram mot din banandrink nu, spännande!
det där ser riktigt gott ut, testade något liknande med röd curry och cashewnötter häromkvällen.
tänkte också jag skulle laga något till tävlingen! får se vad det blir, dock. har mina aningar... mohahaha.
hoppas ni får en fin helg, remsan!
Roligt med tävling!
Din rätt ser väldigt god ut!
Åh vilken tilltalande bild. Vackert! Kul att du är med och tävlar! :-D
Det där ser gott ut Emmy och jag blir hungrig fast jag nyss svalt frukosten. Kanske man ska vara med och tävla?
Ha en skön söndag/Karin
Shit vad jag blev sugen på Thai nu. :) Jag älskar ostronsås, det här är precis det jag brukar äta ute. Ska se om jag inte kan göra detta hemma snart. För nu jobbar jag inte bredvid den goda thaikiosken längre. :)
Oh va god den ser ut. Ska jag nog ta och laga till helgen!