Vill ni veta något fantastiskt?

3/01/2011

Ja, skriker alla! Och nej, jag har inte mått dåligt för att jag är gravid... Men jag tror banne mig jag håller på att friskna till. Doktorn hade rätt (ni vet han som var rustad för influensakrig) jag överlever detta. Jag är kanske inte är i toppform (som om jag var det innan febern, ha ha), men jag är på väg upp i alla fall. Vi dansade lite afrodans i korridoren på jobbet idag (ja, jag har heltokiga kollegor), så nu är jag sjukt sugen på att komma igång med träningen igen. Snart hörrni, då är Remsan back on track!
För ett tag sedan hittade jag den här fina ananasen hos Frida och blev så sugen. Jag hoppade dock över räkorna och det hade räckt med 1/4 ananas/person eftersom vi åt annat till också. Vi hade även asiatiska revben och en sallad med samma smaker till. Ingen av rätterna är starka, för er som gillar asiatiskt, men inte stark mat. Barnen fick även äggnudlar till och de går så klart vända ned i salladen om man så önskar. Kanske ska ta till lite med dressingen i så fall. Och detta var en sådan där middag som gör att jag nästan gifter mig med mig själv ;-)

Asiatiska revben med marinerad sallad, 4 pers.
1 ½ kg tunna revbensspjäll, som förbereds så här

Glaze:
3 msk mango chutney
3 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor, rivna
3 msk kinesisk soja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Koka revbensspjällen i ca 1 timme, se här. Skumma av några gånger under tiden. Ta upp revbensspjällen och låt dem rinna av. Sätt ugnen på 200º. Blanda glazen och pensla på köttet. Stek i ugnen i 10-15 minuter. Skär upp i lagom portionsbitar.

Sallad:
3 morötter, i tunna stavar
3-400 g spetskål alt. vitkål, tunt hyvlad tex med osthyvel
½ pkt sockerärtor

Dressing:
1 lime, rivet skal och pressad saft
1 msk fisksås
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
2 msk mango chutney

Blanda ingredienserna till dressingen och vänd runt bland grönsakerna. Låt gärna dra en stund före servering.

11 kommentarer:

  1. Ser underbart gott ut =) Blir lycklig av bara bilderna! Skönt också att du mår bättre nu :-)

  2. Tänkte ta en vecka hos dej o käka Thaimat som inskolning innan vi ger oss dit i sommar. Är det ok?

  3. Skönt att det börjar vända. Gott med ananas.

  4. Vad skönt att du mår bättre!! Skrattade gott åt kommentaren, det är massor av matbloggaare som är gravida så man undrar ju ;)
    Maten ser vansinnigt god ut och visst är det underbart när maten är så god så man vill gifta sig med sig själv ;D du är för skön!!

  5. Så härligt gott det ser ut och skönt att du börjar må bättre nu

  6. Härligt - välkommen tillbaka !

  7. whaat? inga kids? jag är besviken... nä, jag skojar bara. skönt att höra att du mår bättre i alla fall, hurra! remsan is back :=)

  8. Kul att du testade detta, verkligen gott! Din version verkar absolut inte fel den heller. ;-) Skönt att du mår bättre!

  9. fint att du börjar må bättre! den här goda maten måste ju vara bra hjälp på vägen, snart är det full fart igen :)

    kul idé med ananasen, själv är jag expert på att köpa hem ananas som sedan bara ligger där i fruktskålen så det här är nog nåt för mig!

  10. Gôtt att det vänder :)

    Ananasen ser supergod ut! Sånt där måste jag testa...kul mat att servera om man ska ha besök :)

  11. Ser alldeles underbart gott ut!
    Skönt att du är på bättringsvägen :)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.