Sallad med picklade grönsaker

10/22/2012

Bortsett från en kort löprunda igår var dagens träning det första passet sedan vi kom hem från semestern, så ser ni någon stelbent som knappt kan röra sig längs Kalmars gator vet ni vet det är. Lova att ni hälsar oavsett min silly-walk (ja, tänk er Monty Python). Jag har börjat misstänka att vår tränare har en sadistisk sida och riktigt njuter när vi lider. Men det är kanske tur att han är instruktör och inte stänger in människor i sin källare och plågar dem. No pain no gain, right...
Så aningen slutkörd... förlåt, pigg som attan tänker jag inte bjuda på någon murrig hösträtt utan ett fräsch sallad som passar som lunch vilken dag som helst. Ibland är det något väldigt enkelt som gör en rätt god, som Camillas marinad till de ugnsrostade grönsakerna. Och här är det just den lilla tvisten av picklessmak på grönsakerna som gjorde att vi tyckte salladen blev så god. Berra sneglade först efter någon sås, men tyckte sedan att det hade varit ett onödigt tillbehör.



Sallad med picklade grönsaker och sesampanerad kyckling, 4 pers.
2-3 port. bulgur
3 msk rödvinsvinäger
1 msk strösocker
1 rödlök, strimlad
1 squash, i mindre bitar
1 röd paprika, i mindre bitar
½ kålrabbi, tunt hyvlad (eller äpple)
70-100 g bladspenat
150 g fetaost

600 g kycklingfilé, tunt skuren
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl sesamfrön
1-2 msk sesamolja

Koka bulgurn enligt anvisningar på paketet. Låt svalna lite. Rör ihop vinäger och socker tills sockret löst sig. Lägg i lökstrimlorna och låt dem dra 5 minuter. Vänd sedan ned squash och paprika.
Krydda kycklingbitarna med salt och peppar. Vänd dem sedan i sesamfrön och stek i olja. Ringla sesamolja över de färdig stekta kycklingbitarna.
Blanda bulgur med de picklade grönsakerna, kålrabbi, spenat och fetaost. Servera tillsammans med kycklingen.

8 kommentarer:

  1. En hurtig måltid för en hurtig person då alltså. Hur hurtig man nu kan vara med silly-walken:)
    Låter gott med det där syrliga stinget till kycklingen och osten, friskt och fräscht!

  2. I mina ögon är du jättehurtig, i jämförelse med mig iaf. Jag har inte sprungit alls sedan du kom hem från semestern, inte sedan din förra heller tror jag, eller den innan dess... Men men, sånt är livet ibland.

    Vad gott det ser ut, superfräsch och god, till och med utan sås.

    Kram

  3. Men visst är det en härlig känsla man har efter ett träningspass :)

  4. Jag kommer att känna igen mig i detta imorgon. Två veckors träningsuppehåll lär ge sig till känna ;) men som du säger, no pain no gain! Salladen ser riktigt god och fräsch ut! Kram

  5. Fräscha sallader uppskattas, lät spännande med picklade grönsaker.

    Jag borde också springa men jag har haft ont i halsen nu ett tag. Har tagit promenader och rört på mig på annat vis men ikväll blir det en sväng till gymet!

  6. Nåt för mig och Mannen! Fast jag skulle ha varit den som sneglade efter sås :-) Kålrabbi har ingen av oss ätit men då är det väl hög tid att prova.

    Önskar jag hade träningsvärk så man känner att man har tränat. Men nån har sagt att då måste man träna först. Attans!

  7. alla såna där träningsinstruktörer är väl sadister? annars tar man ju inte ett sånt jobb... det är samma sak med gympalärare!

    och jag har inte tränat ordentligt sedan... hm, jag tog en joggingrunda där i januari minns jag, men sen dess har det varit stiltje så jag tycker du är väldigt hurtig! (oookeej, jag har ju haft en bra ursäkt, men nu ligger ju den ursäkten i soffan och sover så nu vetetusan vad jag ska skylla på...)

  8. Helt makalöst fin matbild :)))

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.