Brukar ni snoka hemma hos andra?

10/21/2010

Erkänn nu... Näe, ärligt brukar jag inte det. Hemma hos barnfamiljer behöver man inte det, för där är ändå allt framdraget. Fast här hemma går det inte bara skylla på barnen, jag är ganska bra på att stöka till också, säger min man i alla fall. Jag är mer av den åsikten att jag har ett organiserat kaos runt mig. Men jag brukar vara bra på att dölja detta när det kommer gäster, eller rättare sagt väääldigt bra på det. Jag skyfflar in saker och papper i varenda låda och skåp som bara går att trycka in saker i. Så hos mig får man inte snoka... Ok syrran, jag förstår att du undrar, men du räknas mer till familjen än gäst. Hon är nämligen galet ordningsam, så vi är varandras motpoler där. Det värsta är att hon också har två barn och lyckas ha det så. Vissa människor lägger helt enkelt sakerna på rätt plats från början, eller något sånt.
Men så utmanade Håkan och Anki sina läsare att öppna dörren till sina kylskåp. Och där kan ni får slänga ett öga. Så vad tror ni? Är jag bara mattokig eller heltokig? Detta är en vanlig dag i min kyl. Varken nyshoppad eller helt tömd (vilket den iofs sällan blir).


Om jag har andra matgömmor? Självklart!
Jag har brett ut mig i köket som bara en matfanatiker kan. Har inget stort skafferi utan en låda...


eller två...


äsch, tre...


jo, jag har en fjärde låda också...
Lite gömmor i de övre skåpen över ugn och micro...Plus lite över kylen... Och över frysen...
Och eftersom vi inte har några överskåp över bänkarna, har jag tavelhyllor som jag också har mat på. Och lite bakom gardinerna... Näe, jag bara skojar! Sååå galen är jag inte :-D

11 kommentarer:

 1. Oj oj OJ vad många (mat)lådor! Fin rad med saltå kvarn produkter :)
  Jag har mest kaos i mitt kök, får se om jag vågar slänga upp en bild snart ..

 2. WOW!!! Den utmaningen vågar jag inte vara med på. Tanken har funnits. Men det är såååå rörigt och allt känns intryckt!!! Men kanske en bra dag...:)

 3. hahahaha vad kul, jag gjorde också här är ditt kylskåps-grejen precis! och du har ett sånt där stort och braigt kylskåp, det vill jag också ha!

 4. Och mycket ekologiskt också, det gillar jag ;-)

 5. Ha, ha, ha!
  Det där känner jag igen.
  Har också, skafferi(två stycken) å lådor till all mat, å ändå råkar man hitta en(eller tre påsar) mjöl i nått annnat skåp också. :D
  Tack för en bra blogg. :D
  (kommenterade i går med,men det verkar ej ha gått fram..?)

 6. oj, jag trodde nästan att du hade varit hemma hos mig :o du har många produkter som återfinns även här hemma.

  en plastkorg i kylen har jag också :) tack för titten :)

  du får ha en bra helg. kram

 7. Härligt att få se alla dina matställen, tack för titten. Ja kylen var bra full och lådorna också.

 8. Kul att se vad du har i dina gömmor. Det ser ut som ordning och reda i lådorna tycker jag.

 9. Jag tycker du har bra ordning och reda! Vi har så lite skåputrymme i vårat kök att ena köksbänken fungerar som "skafferi". Det är oordning om något! :-S

 10. Så kul att fler än vi vågar blotta sina gömmor (och du har minsann en hel del...). Men ordningen i lådorna är det väl inget fel på tycker vi.
  Nu ska vi studera bilderna närmare och se vad du bjuder på!
  Ha en skön helg.

 11. Du har i stort "sammalika" varor som jag har men fler på större utrymme! Vill, vill, vill! Härligt att se Änglamark, Saltå m.fl.!
  Ha en trevlig helg nu!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.