Lördagsgodis

10/16/2010

Ja, nu behöver detta inte bara vara lördagsgodis. Det går ju för all del att smäcka i sig lite choklad så där mitt i veckan också... Men har man barn får man göra det i smyg och så gäller det att inte andas i deras närhet på en lång stund. De har bättre vittring än hundar när det gäller choklad. En egen favorit är de chokladdoppade pumpakärnorna från Renée Voltaire. Och den mörka chokladen med havssalt. Har testa ett par olika, bland annat Lindts, som inte är lika god som denna. Jag tycker om när de små saltflingorna verkligen ger en brytning mot chokladen. Den 70 % mörka chokladen från Konfekta har jag nästan alltid en kaka av hemma. Om den inte äts upp så är den perfekt att ha i bakverk och desserter eller bara riva över tex frukt. Den är dessutom Fairtrade. Chokladen i den rosa förpackningen (ser ut som en tobakspaket...) hade smak av rosépeppar, vilket var spännande, men det räckte med någon bit av den smaken. Ingen favorit. Inhandlades efter tjejemilen, när alla tjejer köpte godis på Konsum innan de hoppade på bussen hem. Alla var väl värda en massa gott efter att ha kämpat och frustat för att ta sig runt 1 mil. Men inte ens då gick det ned en hel kaka av denna choklad.
De kanderade blåbären köpte vi på Ölands Örtagård på Skördefesten och Milia tyckte de var supergoda. Dock otäcka för de små gaddarna...


Så ska ni nu njuta av något gott idag, så se till att det är riktigt gott så ni kan njuta ordentligt.

Apropå hundar och choklad, så pratade de på radion om hur många hundar som blir sjuka varje år efter att ha ätit "människo-choklad". Desto mörkare ju farligare förhundarna. Tänk på det så de små liven inte blir sjuka! Inte så dumt att ha chokladen för sig själv heller...

4 kommentarer:

  1. Synd om hundar. Då för vi njuta av choklad utan att ha dåligt samvete att man inte delar med sig. He he kanske vissa hundägare behöver också avstå från choklad!

  2. Jag fick med Lindts choklad med havssalt med en tidning jag köpte och vi smakade den igår kväll, men den åkte i papperskorgen direkt. Det var inget för oss. Däremot blir jag sugen på att prova chokladdoppade pumpa kärnor. Jag vet inte om du gillar lakrits, men Renée Voltaire har en liten påse med fiberlakrits som är supergod (tycker jag), den smusslar jag med när sonen fortfarande är vaken. :-)
    Annars har choklad rätt stor åtgång i vår familj, alla sorter.

  3. Choklaaaad! Hurra för lördag :D

  4. Haha visst får man smygäta ibland men inte hjälper det för att de känner på andningen :) Hur var det nu med "att leva som man lär" :) Hoppas allt är bra här.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.