Het mangokyckling

10/09/2010

Om det blev någon drink? You bet! Jag gick på Erikas tips med Bacardi Limón och tranbärsjuice. Kanongott! Och så testade vi Pink lady (hade dock inget lika coolt glas). Drinken blev ganska stark, så jag fick stänka lite extra med både grädde och grenadine.

Bacardi cranberry lime, 1 glas
4 cl Bacardi Limón (eller annan ljus rom)
1-2 citronklyftor
tranbärsjuice
krossad is (finns påsar man fryser in)

Häll Bacardi i ett glas fyll till 2/3 med is, pressa ev saften ur citronklyftorna och lägg i dem i glaset. Fyll upp med tranbärsjuice.


Idag har varit en sådan där dag när man blir kär i själva livet. Jag kan gå runt och bara njuta och känna, jisses vad jag är glad. Oftast stressar jag runt och hinner inte njuta i vardagen. Men så är hela familjen ledig, solen skiner och allt känns bara så underbart. Kaffet smakar extra bra ;-) Hoppas ni andra haft en lika skön lördag!
Något annat jag älskar är mango i alla former. I desserter, till frukosten, i smoothies, i salsa, i grytor... Jag tycker gott man kan köpa hem en mango då och då som får ligga och mogna för att sedan ha i maten. Ja, jag vet att det finns frusen och även konserverad, men som i de flesta fall är färsk godare. Många har säker lagat mangokyckling tidigare, men prova att tärna ned en färsk mango nästa gång. Och ni som inte har lagat detta ännu, ni har missat något ;-)


Het mangokyckling, 4 pers.
600 g benfri kyckling
1 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soya
1 dl vatten
2 dl créme fraiche
1 röd chili, strimlad el. finhackad
1-2 paprikor
1 purjolök el. 1 knippe salladslök, strimlad
1 mango, skalad & tärnad

Bryn kycklingen runt om i en panna eller gryta. Tillsätt fond, soya och vatten och låt koka i 15 minuter. Tillsätt créme fraiche, chili, paprika samt lök och låt koka ytterligare någon minut. Jag vill fortfarande ha lite krispighet kvar i paprikan och löken. Vänd till sist ned mangotärningarna och servera.

6 kommentarer:

  1. Alltså de där glasen är så jäkla fräcka!!!

  2. Riktigt mogen mango är så gott. Tyvärr hittar jag så sällan bra...antingen är de dåliga eller så mognar de aldrig. Finns dock en pakistansk gul mango som brukar vara ätmogen direkt när man köper den.

  3. Mango i mat är fantastiskt gott, detta receptet ser spännande ut. Tranbär i drinkar är riktigt fint, jag gillar tranbärjucie m. cointreau eller absolut rubyred vodka.

  4. Mangokycklingen ser super god ut! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram

  5. Gott med frukt i maten, en hint av Thailand minsann!
    Så häftiga glas, kändes förmodligen lite bättre att dricka ur än det Anki drack sin Pink lady ur...

  6. Du skulle varit med i Indien, har aldrig smakat så goda solmogna mango någonsin!
    Kram

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.