Mat i höstens färger
10/10/2010
Vilken underbar helg den har varit! Verkar som hela Sverige har haft fint väder. Höstens färger börjar nu verkligen sprida sig i vår trädgård. Löven skiftar snabbt från grönt till orange och rött. Denna middagen fick både höstens färger och smaker också skulle man kunna säga, för rotfrukter är lite höst för mig. Den lila blomkålen var så där lila, även innan jag kokte den tillsammans med rödbetorna. Jag tyckte den var så fin när jag såg den i affären att den fick följa med hem. Dock var det lite mindre smak på den jämfört den vanliga.
Färsbiffar med fetaost och mynta, 4 pers
500 g lamm- eller nötfärs
150 g fetaost, smulad
1 ägg
1 tsk citronpeppar
½ tsk salt
ett par kvistar mynta, finhackad
Blanda färsen med resten av ingredienserna och låt vila en liten stund. Forma färsen till 8 runda, platta biffar och stek dem i lite olja.
Mynta- och vitlökssås
3 dl matyoghurt
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 kvist mynta, finhackad
lite olivolja
salt & vitpeppar
Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av den. Servera tillsammans med biffarna och ugnsrostade grönsaker. Vi hade morot, palsternacka, potatis, sötpotatis, rödbeta och blomkål, de sist nämnda kokte jag.
Färsbiffar med fetaost och mynta, 4 pers
500 g lamm- eller nötfärs
150 g fetaost, smulad
1 ägg
1 tsk citronpeppar
½ tsk salt
ett par kvistar mynta, finhackad
Blanda färsen med resten av ingredienserna och låt vila en liten stund. Forma färsen till 8 runda, platta biffar och stek dem i lite olja.
Mynta- och vitlökssås
3 dl matyoghurt
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 kvist mynta, finhackad
lite olivolja
salt & vitpeppar
Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av den. Servera tillsammans med biffarna och ugnsrostade grönsaker. Vi hade morot, palsternacka, potatis, sötpotatis, rödbeta och blomkål, de sist nämnda kokte jag.
Va läckert med alla färger på maten! Ser verkligen gott ut!
Mums, vad snygg bild på maten!
Härligt och väldigt gott!
Alla säger att det var så fint väder i helgen, men man ser inte dagsljuset i de stora mässhallarna... känner mig lite snuvad på en vacker hösthelg, faktiskt... men å andra sidan fick jag ju supa in lite storstadsatmosfär på fredagseftermiddagen, dricka vin och äta god mat, så jag är glad ändå! Kram, och tack för gratulationerna! .-)
Självklart ska tjejen ha fin-glas till frukostjuicen! Ser himla smarrigt ut! Kram Anna
Visst är det kul att servera mat med lite oväntade färger!
Trodde först det var blåklint, men såg sedan att det var blomkål ;)
Så tjusig mat!! Hos oss blev det lite tråkmat i helgen som var, men vi kanske tar igen det den här helgen istället.
hahaha, vilken fantastiskt bild! hon har bra smak, din dotter :)