Inget snack - enkelt, snabbt och gott

10/25/2010

Varför är det alltid så när man är på något föredrag eller får information om någon förändring att det finns någon som är superkritiskt och ifrågasätter precis allt? Idag har jag varit på information om en utveckling av vårt datasystem på sjukhuset som ska underlätta samarbetet mellan kommunerna och landstinget. Det var ett informationstillfälle tidigt i utvecklingsprocessen och därför var inte allt helt klart. Ändå finns det någon som sitter och håller på att vifta ena armen ur led för att ifrågasätta precis allt. Som ändå ingen kan svara på förrän allt kör igång på riktigt. Klart man ska vara kritisk, men på ett vettigt sätt. Så nu har jag gnällt av mig :-)Receptet idag är i alla fall enkel och (viktigast av allt) god mat, alltså inget att diskutera eller ifrågasätta. Så nu tar ni och testa detta, banne mig! ;-)
Det går att använda vilken lufttorkad skinka man vill, jag har svårt att skilja dem åt. Men det får man absolut inte säga till dem i charken... (oops!) Jag tycker mycket hänger på tjockleken.


Serranolindad kyckling med falsk bearnaisesås, 4 pers.
3-4 kycklingfiléer, ca 600 g, skurna i 10-12 långsmala bitar
(½ tsk salt - beror på hur salt skinkan är)
1 krm svartpeppar
100-120 g serranoskinka (10-12 skivor)

Falsk bearnaisesås:
½ dl vatten
½ msk vitvinsvinäger
2 dl créme fraiche
1-2 tsk torkad dragon
½-1 dl bladpersilja, hackad

Salta och peppra kycklingbitarna och linda en skinkskiva runt varje bit. Stek dem sedan runt om i smör (inte olja) i en stekpanna. Ta upp kycklingbitarna och lägg åt sidan eller i en ugnsform (vilket är smidigast om man ska bjuda på rätten). Slå vatten och vinäger i pannan och låt koka upp. Vispa ned créme fraiche och örtkryddor (här får man smaka sig fram). Antingen lägger du tillbaka kycklingen i såsen och låter allt sjuda under lock i 5-10 minuter eller så slår du såsen runt kycklingen i ugnsformen, sätter in den i 225° i 10 minuter straxt innan gästerna sätter sig till bords.
Servera tillsammans med lättstekta grönsaker. Vill man ha ris eller pasta till så behöver såsmängden dubbleras.

9 kommentarer:

 1. åh, jag vet PRECIS hur det är. sedan jag började läsa på universitetet har jag ALLTID haft minst EN sådan störpelle per klass. ibland hade jag som sysselsättning att räkna hur många gånger han eller hon räckte upp handen per föreläsning. och det var många. morr.

 2. Jag håller med dig att dessa gnällspikar borde stoppas i stupstocken! Fast jag vet inte om jag tycker värst om det beteendet, eller när folk sitter och nickar och håller käft när de borde vädra sig åsikt och sedan istället gnäller sönder sina kollegor när de missade att initialt vara konstruktiva. Ja, ja - tur att man är så klok själv! ;-)

 3. Håller med om att det alltid finns folk som ska ifrågasätta och fråga, fråga, fråga... fast de borde fatta att det inte alltid lämpar sig (för att det inte finns svar, för att andra ska få komma till tals eller för att det helt enkelt inte finns tid för hundra frågor). Maträtten ser väldigt god ut. Såsen måste jag absolut testa.

 4. Håller med dig helt o fullt, alltid ngn som sitter med armarna i kors o inte förstår att förändring faktiskt kan betyda förbättring :-) Maten ser ju fantastiskt god ut!!!! Kram kram

 5. Sådana människor brukar jag kalla "allt ljus på mej"- människor, riktigt jobbiga. Det är precis som att deras munnar bara måste vara igång hela tiden...

  Den där såsen låter god, passar säkert bra till fisk också. Den ska provas.

 6. Håller med!! O ännu mer ska det gnällas när det är igång: "det var bättre förr!!". Härligt med förändringar!!!:)
  Kyllingen ser fantastiskt god ut! Gott att INTE äta pasta och ris till alltid!!

 7. Hålla också med!! de ser riktigt smarrigt ut ;d jag ska prova med fisk som Anki sa hihi

 8. Det har du rätt i! Fast man vill ju gärna tro att alla ens vänner är "riktiga vänner". :S Men jag antar att man uppskattar de som är kvar mer när andra sviker. Man får försöka se det positivt. :)
  Tack för din kommentar! :)

 9. Min god, vilken god mat här på bloggen och fina bilder. He he tycker nästan att själva bilder är ätbara!:)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.