Ett försök att beta av den stora högen recept

10/18/2010

Jag hade tänkt återuppta magazine mondays, men jag är ju så kass på att planera vad vi ska äta i veckorna. För er som inte vet vad magazine mondays är, så gjorde jag som så att jag varje måndag testade ett recept i den där stora högen med recept jag hittat i tidningar och lite varstans. Men även denna matlagning kräver lite planering, delvis för att en del recept innehöll ingredienser jag inte vanligtvis har hemma. Några av recepten har hamnat i denna hög av just den anledning. Det värsta är att jag dessutom har börjat ta kort med mobilen på tidningsrecept när jag sitter i tex väntrum, vilket gör att det har bildats en egen mapp för dessa recept/bilder. Tycker gott någon rik knös kunde betala mig en krona för varje recept jag lyckas samla ihop, så skulle jag kunna bli miljonär :-)
Detta receptet krävde varken mycket planering eller någon storshopping.


Marockansk kyckling, 4 pers.
1 dl röda linser, kokta i 5 minuter (skulle varit 2 dl)
600 g benfritt kycklingkött, strimlat
½ citron, rivet skal & pressad saft
2 dl créme fraiche
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor, pressade
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
½ dl mynta el. koriander (el. ta persilja om ni tycker bättre om det)
Svarta oliver

Blanda citronsaften, créme fraiche, vatten, buljongtärning, sambal oelek och pressad vitlök i en gryta. Lägg i kycklingen och låt koka under lock i ca 10 minuter. Rör i linser, citronskal och örtkryddan och låt koka ytterligare 2 minuter. Strö över svarta oliver (jag tog blandat svarta och gröna) vid servering. Servera sallad och något matgryn till, tex tabouleh.

11 kommentarer:

 1. Alltid gott och nyttigt mat du gör!!
  super gott de ser ut och väldigt hälsosam mat ;d (jag vet inte riktigt att jag skriva rätt eller fell hihi)

 2. åh, linser, jag älskar linser! och jag känner igen det där med att samla på hög, jag har en megahög med totalt oläsliga lappar på recept jag hittat lite överallt. suck. så hittar du den där miljonären kan du skicka vidare honom till mig sen :)

 3. Det ser jättegott ut. Jag har också en STOR hög med recept som jag vill prova, både maträtter och bakverk. Tyvärr har jag inget bra system att förvara och sortera alla recepten. Just nu vägrar jag klippa sönder tidningarna vilket innebär att vi svämmar över i mat- och baktidningar just nu... för jag slutar ju inte köpa dem bara för att det är fullt hemma. Kanske ska försöka mig på att testa ett nytt recept i veckan. Då kan man antingen kasta eller klipppa ut ett recept.

 4. Aha, du har en sån plan...
  förlåt att jag skrattar åt att ta bilder med mobilen... det var roligt!!

  En sann matkreatör!

 5. Hihi ja det gör jag också! Ett fik jag brukar sitta på har massor av utländska mat- och inredningstidningar och jag fotar också med närbildsfunktionen ;-) och så skriver jag ner webbadresser som jag sen glömmer bort och sen hittar smålappar i handväskan :-D Kram Anna

 6. Ja, den där högen med recept, den bara växer och växer, även om vi är rätt duktiga på att laga till från den. Sen hittar man ju så himla mycket på alla fina bloggar som finns oxå, vet bara inte när man ska hinna med allt...

  Ser fram mot bilderna från dina gömmor, roligt att se folks kylar och frysar m.m...

 7. Det ser väldigt väldigt gott ut! Linser är nåt som jag egentligen aldrig har fått smak för men jag inser att jag nog får ge det några chanser till :)

 8. Haha jag känner igen det där med mobilkameran i väntrummet! :-D Praktiskt sätt att "sno" recept att hitta inspiration ifrån :-)

 9. Mums, det är såg gott ut!
  Jag som inte ätit sedan frukosten,jag skulle inte tacka nej till den tallriken.:)
  Ska kolla kylen om det FINNS lite resten till mig!!
  Kram!

 10. Det verkar jättegott!

  Även om det inte blir varje måndag så kan man ju ha det som en plan i alla fall.

  Fota recept har jag också gjort, men det är inte så många att jag behöver en mapp än. ;)

 11. Det var nåt nytt. :-) Meatless Mondays har jag hört talas om men inte Magazine Mondays. Jag har en rent av skrämmande stor hög av recept så jag kanske borde införa konceptet här hemma. Kul att du fotar recept med mobilen. Då är man en hängiven mat- och bakentusiast. :-) Lycka till med högen! Min är oövervinnerlig.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.