Något annat i glasen

10/29/2010

Idag blir det ingen fredagsdrink, för nu är det mörka tider så då blir det glögg helt enkelt. Idag blir det Blossas glögg som fått smak av rom. Den rom älskande makens favorit. I år är nog första året jag inte kommer köpa årgångsglöggen. Jag har gillat att de andra årens smaker, fram till ifjol. Då tyckte jag att smaken var alldelses för blek, jag vill ha kryddig och mustig glögg. Och gärna stark så det sticker lite i näsan. Men min väninna Jessica kom med lösningen...


I år har glöggen smak av saffran och jag tycker inte det är så gott i mat och kan än mindre tänka mig det dryck. Man ska ju aldrig säga aldrig, så vem vet en isande kall mörk kväll i december kanske jag rycks med av stunden ;-) Vad säger ni kommer ni köpa årets smak?


Och så kan jag glatt berätta att jag vann tävlingen matvanan. Oj, vad jag var duktig. Ok, det är inte hela sanningen... Alla som deltog vann, denna fina ljuslykta. Marie och Kerstin ni är de bästa hälsoinspiratörerna!
Trevlig helg! Ska försöka hålla mig vaken hela fredagsfinalen av Idol... Kanske blundar en pytteliten stund... Det är väl ändå inte mitt fel att Berra har en sådan lugnande effekt :-)

7 kommentarer:

 1. Kan inte ens tänka mig glögg som smakar saffran! Men det är ju långt dit, så vem vet - hinner kanske ändra uppfattning.
  Här fick det i kväll bli ett glas rött till älgbullarna...
  Ha en fin helg! /SA

 2. Hej! Ja, det är verkligen kul. Vilken fin blogg du har, mängder med nyttiga och inspirerande recept.
  Skall bli jättekul att följa!

 3. Jag drack årgångsglöggen första gången igår. Håller med om att det blivit en grej med den där glöggen. Vi drack den varm och då doftade den saffran men kände inte smaken. När den svalnade något kom saffranssmaken fram mer. Helt ok men gillar klassisk glögg bäst!!

 4. nä, jag håller med - saffran i glögg låter inte alls gott. har iofs aldrig köpt blossas årgångsglögg eftersom vi gör egen, men har smakat hos mina föräldrar. sist var det blåbär jag provade, den var så sjuuukt tråkig i smaken.

 5. Jag är inte så förtjust i saffran heller, men det har blivit en grej att köpa årgångsglöggen. Så jag har två flaskor som stått i skåpet ett par veckor nu. Jag håller nog med om att "vanlig" glögg, möjligen spetsad med lite cognac är bäst ändå.

 6. Jag har köpt den nya Blossa glöggen med saffran men det är heligt för mig att inte dricka glögg före advent så den får vänta :-)

 7. Åh, vad jag blev sugen på glögg nu. Jag gillar också glögg med romsmak annars är nog favoriten standardsmaken från Blossa. Snart dags att skaffa hem en flaska. :-)

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.