Vad är det som fångar vårt intresse?

10/22/2010

Min morgontidningsrubrik löd idag: "Bombdramat lamslog stan". Det var i lilla Kalmar det hände och utanför den nyöppnade Max restaurangen. Även om man inte gillar deras hamburgare är det kanske att ta i... Men det som förvånade mig mest, var att när jag senare på kvällen gick in på facebook, så var det inte bomben som hade upprört Kalmarborna, utan att det hade snöat på morgonen. Det är konstigt det där.
Samma sak var en föreläsare inne på, som vi lyssnade på med jobbet. Han frågade om vi var intresserade av fotboll. Nja, det var lite blandat. Då frågade han om vi visste vilket land som hade anordnat fotbolls-VM i år. Och det visste så klart majoriteten. Då undrade han om vi var intresserade av fred. Absolut! Det var så klart alla med på. Frågan var då om vi visste från vilket land FNs generalsekreterare kom från. Och det var få som visste det. Trots att det varit samma land ett tag. Men det är väl så att intresset styr.
Mitt intresse igår låg långt förbi både bomber och snö. Jag ville bara hem och fira att jag skulle vara ledig hela fredagen... Djupt va?
Jag tänkte på att äta gott, dricka lite vin och njuta. För i helgen blir det jobb :-(
Så ikväll får ni en bild från förra helgen när vi åt det här till dessert.Lowe ville fixa efterrätt och tyckte muffins passade bra. Med en mix av idéer blev det vita kladdmuffins med hallonglass och hallon till.
Lowes intresse den dagen låg i att försöka räkna ut hur många kakor som det skulle bli över (till honom) när alla fått var sin. Så kan det vara...

Trevlig helg allihop! Ledig eller inte.

5 kommentarer:

  1. Intressant skrivet. Jag tror ofta man vet saker för att det tjatas så mycket om det i media. Sen om man är intresserad eller inte är kanske en annan sak. Men det fastnar i huvudet oavsett. ;)

    Såg ut som en väldigt god efterrätt det där! :)

  2. ojojoj, vad gott det där ser ut! mmmm. hoppas att ni får en fin helg trots jobb!

  3. Kan konstatera att Lowe och jag har precis samma intressen.

  4. Jag får nästan dåligt samvete ibland när jag tänker på hur lite tid jag spenderar åt nyheter... men brukar på nåt sätt få med det viktigaste i världen ;)

    Ser ut som en riktigt god dessert!

  5. sv: jag håller med om att det var lite svårt, men om man lyssnar på kocken så får man svaren :) ha det fint!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.