En vanlig semesterdag

6/30/2012

För någon dag sedan packade vi in hela familjen och åkte till Ölands djurpark. Det började så bra redan när vi kom in och Milia fick ett sådant där härligt utbrott som bara treåringar kan få. Det är svårt att tro när man ser bilden att denna lilla skruttunge legat på marken och skrikigt en stund tidigare. Då är det skönt att omges av andra barnfamiljer som ler och nickar igenkännande.


Säga vad man vill om djurparken, men barnen roar sig lätt en hel dag där. Det blev många roliga möten med djuren. Vissa av dem var väldigt nyfikna och försökte nå allt de kom åt genom gallret.

Milia blev lite rädd när ödlan ställde sig upp mot glaset och spanade in henne. Den var så söt och såg verkligen ut som den ville hälsa på henne.Den lutade sig coolt mot  stocken i värsta raggningsposen.

Vi undrade varför så många människor var samlade på samma ställe... Det visade sig att några av djuren var lite mer aktiva än de andra vilket många fann roande. Jag satt för någon dag sedan och pratade med en väninna om vi trodde att våra barn vet hur barn blir till, nu behöver jag inte fundera längre...

Även de djur som inte var verkliga var roliga och jag tror vi provsatt varenda en på hela djurparken. Kan säga att det finns ett gäng...


Ni som brukar kika in på facebooksidan vet att jag även smäckte i mig glass på djurparken. Eller försökte borde jag säga, för jag hinner inte mer än ta ett par slick på glassen förrän jag på något vis trycker sönder struten och min glass far i backen.


Snabbt kom det en väldigt lååång arm ut genom gallret och norpar åt sig glassen. Jag hoppas inte apan var mjölkallergiker för han släppte inte den glassen.Och det fanns faktiskt ingen skylt om att man inte fick mata dem...
Btw, var det på självaste Ölands djurpark som jag åt min första Coca~Cola float för sisådär 25 år sedan...

När vi strosat runt djuren ett par timmar så testade vi på nöjesfältet. Vi åkte både karuseller som alla vågade åka (även om barnen var skeptiska till att jag vågade) och några lite mer läskiga...

... som bara killarna vågade ge sig upp i. Okej, Milia och jag testade också någon som gick väldigt fort och åkte den bara en gång. Jag kan ju skylla på att lilltjejen fick panik ;-)

Och spöktåget vi åkte var inte det minsta läskigt... Tyckte inte treåringen i alla fall.

Så efter att åkt ett par läskiga karuseller åkte Milia och jag några ankor som snurrade lagom fort. Frågan är om de rörde på sig alls, men Milia tyckte den var så kul så jag tappade till slut räkningen på hur många gånger vi åkte.

Här ser ni dagens lunch. Visst ser det lockande ut. Jag kan säga att den var minst lika lockande som maten på djurparken, för den bjuder på snabbmat till skrämmande höga priser. Över hundralappen för ett hamburgermål. Nästan gratis... Jag följde helt enkelt min väninnas tips och tar med en termos fylld med kokande vatten och sedan stoppar man i varmkorv en liten stund innan man tänkt äta. Är smidigt att ta med sig, går snabbt att få färdigt och är löjligt billigt.


Några av oss avslutade dagen i vattenlandet och de som kändes sig tuffa nog badade. Badkrukorna (läs föräldrarna) stannade på land och kopplade av en stund i varsin solstol.

Sedan avslutade jag min dag med en afterwork (för en del jobbar ju fortfarande) tillsammans med tjejerna på en av Kalmars uteserveringar med musik på Larmtorget, vin i glasen och god mat.

Middagen för kvällen blev en caesarsallad som var en bättre upplaga av denna populära sallad. Det är ändå så fantastiskt tycker jag hur en rätt med så få ingredienser kan skilja så ohört mycket mellan olika ställen. Sedan kan jag tycka att det vore trevligt någon gång med en AW-meny som bjöd på lite överraskningar.


10 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag! Är också sugen på att gå på djurpark. Oliver uppskattar kanske inte så mycket ännu men hans föräldrar... speciellt aporna!:)

 2. Vilken fin och mysig dag ni haft! Djurparker är alltid roligt att besöka!

 3. Lindha Johansson sa...

  Åh, vad roligt jag och mina syskon hade på Ölands djurpark! Men det är väl närmare 20-25 år sedan jag var där senast, fyllde nämligen 35 i år.
  Det jag minns bäst är att de flesta djuren ALDRIG var framme, så vi såg inte mycket, bra kanske :) Och maten var svindyr redan då... Vattenlandet kom efter min tid.
  Usch, vad gammal jag känner mig nu! :)

 4. Det var jättelänge sedan vi var på djurparken. Men det är faktiskt ganska kul där, trots hutlösa priser och att parken i det stora hela känns ganska... hemsnickrad. ;-) Kram!

 5. Anonym sa...

  Åhhh vilken mysig familjedag smart att ta med egen mat. Det minns jag att vi inte gjorde för tre år sedan då vi var där big misstake löjligt dyrt och URK vad gäller maten på Ölands djurpark. Mysigt med afterwork med : ) kramar från Hjo Sofia

 6. Vilken härlig dag för både stora och små och - vilken avslutning med AW. Ja, vi är några stackare som jobbar på fortfarande...

  Ursmart med egen "låda på magen" för korven!

  Hoppas du och familjen har en fin söndag. Kram!

 7. Som vi diggar bilden med Milla och den flörtande ödlan, den måste du ju skicka in till någon "bästa sommarbildstävlig" som man ser här och var. Bör ju vara en given vinnare!
  Priser i parker som denna brukar vara så hopplöst dyra, så tråkigt när man kanske dessutom betalt ett saftigt inträdde också.

  Och Emmy, har du inte hört uttrycket "Det ena spöket tar inte det andra", undrar H... (förlåt, men det gick bara inte att undvika...)

 8. Vi har länge velat åka till djurparken men det har inte blivit av... kanske i sommar, vi får väl se!

  Tycker bilden med den raggande ödlan är döcool, haha. Och vad gör de där två hmmm. Våra barn vet ännu inte hur barn blir till men sen är de ju några år yngre. Kram!

 9. Sofie, Lowe var inte så gammal första gången vi besökte en djurpark och han var lyrisk redan då. Men han har alltid varit djurtokig.
  Lindha, nu var de flesta djuren framme. De har inte så stora ytor att försvinna på (tyvärr).
  Ja, maten är under all kritik.
  Ödlan var helt klart coolast! Vilken charmör!
  Håkan, jag ska minnas dina ord nästa gång jag krockar med ett spöke. Så skönt att veta ;-)
  Amy, det var just det att jag trodde inte heller de visste...

 10. Så kul att få en inblick i hur ni har det på utflykt! Riktigt bra tips med termosen och korven. Var på London Zoo för ett tag sedan och maten var ingen höjdare där heller... Varför är det alltid så?!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.