Rabarber i pannan

6/12/2012

Detta recept har blivit en stor favorit i början av sommaren när det fortfarande finns rabarber, för jag tror inte ni ska testa att laga rätten med frysta. Jag har lagat rätten med olika sorters filéer, även om originalreceptet är med kycklingfiléer. Där ska även rätten tillagas i ugn, men det går aningen fortare i pannan, fast då måste ni å andra sidan har tid att passa den lite. Gör som ni vill, det brukar ni ju göra ;-) När jag skulle leta reda på förra årets inlägg där jag tillagat rätten i ugnen, så såg jag att jag bloggade den samma datum förra året! Dagen efter Berras födelsedag. Vilket det även är idag alltså, men det firande kommer imorgon. Håll ut! Här får ni rabarberkyckling fast med fläskfilé.

Rabarberfilé, 4 pers.
600 g filé; kyckling, fläsk eller quorn
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl rabarber, i bitar
3 dl vispgrädde
3 msk kycklingfond
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl hackad gräslök + ev. några blommor

Bryn filéerna i en stekpanna. Vispa ihop grädden med fond, honung, sambal oelek samt vitlök. Slå såsen runt filéerna i pannan samt tillsätt rabarberbitarna i pannan. Låt allt puttra en liten stund. Strö över hackad gräslök och servera tillsammans med kokt färskpotatis.

19 kommentarer:

  1. Japp, detta får det bli till helgen. Skönt att ha det bestämt. Både du och Amy kan inte ha fel.

    Kram Malin

  2. Håller helt med Malin nu blir det till att skörda min lilla rabarber och laga till denna rätt. Ni har övertygat mig ;). Gratta Berra i efterskott, fick han någon korv i present?

  3. Låter supergott! Älskar rabarber!

  4. Spännande det låter med rabarber i maten! Det har jag aldrig testat förut men har så mycket rabarber nu så det ska jag göra ..
    =)

  5. Sedärja, här kom det! :) visste inte att du testat med olika sorters filéer. Grattis till Berra i efterskott!

  6. Anonym sa...

    Låter jättegott! Det här måste testas...

  7. Härligt med fler matrecept med rabarber i, det låter hur gott som helst. Funkar säkert även om det inte är dagen efter födelsedag :-)

  8. Nä men där är den ju, den där rätten har gäckat mig ändå sedan jag såg den hos dig för ett år sedan. Måste nog testa snart, det låter knäppt, det gör det, men knäppt kan ju också vara bra :) Litar ju på din smak också.

  9. Jag gjorde en nästan likadan häromdagen, fast med kyckling! Måste vara ett poppis recept! :) Det är ju sååå gott med :)

  10. Ja, tack! Kan du komma och laga mat till mig är du snäll (liiite mycket nu!)?

  11. Varför kan man inte använda fryst rabarber? Det hade jag tänkt göra. För detta recept har jag sett på många bloggar och kommer att testa vilken dag som helst.

  12. Hej, låter gott det får jag nog ta och testa.
    Satt och letade bland dina brödrecept och läste en del gamla inlägg och jag måste säga att det var en väldigt gullig bild i ett...mjöliga fotspår på en matta :)
    Tack för en fin och trevlig blogg!
    /AK

  13. Emilia, matbloggare brukar ha en förmåga att göra så vissa recept ger ringa på vattnet ;-)
    Moma, any time sis!
    Sofie, jag tror att de blir för vattniga, men det är bara vad jag tror. Har tyckt att de blivit det när jag gjort paj på frysta rabarber. Men jag tror däremot att det går fint att ta röda vinbär istället.
    Två hjärtan, ja de fotspåren... Jorå det bor ett par busfrön hemma hos oss :-)

  14. Ser riktigt mumsigt ut

  15. Gjorde denna med kyckling för första gången i helgen, såå gott!

  16. Lina, visst är det!

  17. Hej nu har jag kollat en massa på din blogg och den är väldigt intressant jätte mkt recept med helt nya saker för mig och du har lagt upp de jätte fint :D

  18. Linda, vad kul att du blivit inspirerad. Välkommen hit! Känn dig som en i gänget ;-)

  19. Johanna sa...

    Gjorde denna i helgen (ugns-versionen och med kyckling)och Jisses Amalia vad gott det var! Serverade det med nypotatis och fusksurdegsbröd (från Bara en kaka till). Gudomligt! Alla satt och ojjade sig över hur gott det var och jag kände mig som en riktig mästerkock!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.