Mitt lördagsgodis

11/17/2012

Jag tillhör de som sällan äter godis. Inte för att jag går på någon diet utan för att jag aldrig varit så glad i godis. Men jag har en massa andra laster, så ni kan vara lugna, jag är ingen nitisk nyttoman på något vis. Dessertostar är ett av mina stora begär. Jag kan få galna ostcravings vilket var jobbigt under mina graviditeter så jag har testat allsköns varma osträtter. Det funkade även att bara micra camembert när suget blev för stort. Ikväll har vi vuxna ätit oss lite lätt mätta för att kunna mumsa ostar och charkuterier. När det kommer till barnen gillar Milia en del ostar, men inte lufttorkade skinkor och olika salami medan Lowe är tvärtom. Men inte så pass mycket så de är villiga att byta ut lördagsgodiset... Vad har ni för laster?

Vi fick en påse med tre olika franska ostar i gå-bort-present av våra vänner Johan och Lena (tack!)  plus att vi köpte lite gott i charken till dem. På bilden ses från vänster en rödvins prosciutto (favorit hos oss!, en lufttorkad skinka från Italien), roquefort (blåmögelost), la Buchette (en mjuk getost rullad i aska), pata negra salami (korv gjord på kött från grisarna som mumsar ekollon, kommer från Spanien) och längst ut till höger Saint-Thibaud (en variant av brie). Jag känner på mig att det kommer bli en riktigt trevlig kväll och framför allt god. Vad kan gå fel, lixom?! Skulle vara att osten inte räcker :-) Ha en skön lördagskväll!
 

25 kommentarer:

 1. Alltså....jag ÄLSKAR godis. Men äter det mest av lathet. Äter hellre en dessert eller annat snacks och småplock. GÄrna ost och kex. Chips köper jag aldrig men ställer någon en skål framför mig hetsäter jag. Näsan!

 2. Jag är som du och hoppar gärna över det söta godiset och efterrätter. Men kan frossa i ostar och goda skinkor, korvar, små heta röror, röror och sånt plock!
  rödvins prosciutto är en riktig goding och allt detta med en fin cava till och jag småsjunger hela kvällen :)

 3. Det där ser ut som världens bästa lördagsgodis!

 4. Får jag välja mellan ost och charkuterier blir det helt klart det sistnämnda!

 5. Jag gillar smågodis men inte så att jag bara måste ha det en fredagskväll. Ibland blir det popcorn eller grönsaksdipp och ibland blir det inget alls. Gott i matväg och ett glas rött... helt okej det också! :)

 6. Ofta är det av lathet som det köps godis och snacks när vi är sugna på något gott. Ena barnet skulle hellre äta god dessert el dyl istället för godis och den andra vill ha småplock, med ostar, frukt och charkuterier.
  Er "godisbricka" ser i alla fall riktigt mumsig ut!

 7. Laster har vi flera, Håkan sitter just nu bakom ett plastskynke och sysslar med en av sina favoriter - piprökning:)

  Annars lastar vi gärna både ost, chark, bubbel, godis och nötter. Ert lördagsmys ser ut att passa oss alldeles utmärkt!

 8. mmm... det här godiset är jättegott! :)
  Är faktiskt avis på såna som dig, som inte tycker om vanligt sockergodis...för jag är riktig gottegris om jag tillåter mg det...nästan livsfarligt... :)
  Ha en fin söndag!
  kram kram
  //Lana

 9. Jag älskar också ost. Rött vin, ost och kex är ett väldigt bra fredags- eller lördagsmys enligt mig. Cashewnötter och torkad frukt funkar med. Sött äter jag om det finns och då kan jag inte sluta, därför försöker jag undvika det. Men min riktigt stora last är guacamole. Det kan jag få ett sånt riktigt sug efter. Då äts den helst tillsammans med tortillachips :)

 10. Hear you sister - ost är ju faktiskt det godaste man kan äta! Det och dillchips, hoho. Fast inte samtidigt.

  Läste på facebook om dina minnen om Respons, och oj vad jag kände igen mig, hoho!

  Kram!

 11. Vad har man INTE för laster? Jag älskar alla charkuterier, men det går ju knappast som last. Chark är ju bra. :-) Däremot glass.... mhm. Och chips och dip. Jag blir ju lätt hostil när det ska ätas chips och dip och kräver egna skålar bara för att jag vill ha allt för mig själv. När jag ätit upp mina skålar går jag över på de andras. När chipsen är slut dipar jag mina egna fingrar. Inget jag är direkt stolt över.

 12. jag är inte heller någon lösgodismänniska, jag äter ju om det finns men det är sällan vi köper det själv. mörk choklad gillar jag däremot. men min största last är ju chips & dip, idag kom jag på mig själv med att sitta och fundera på vad jag vill ha för chips nästa helg ;)

  men goda ostar och charkuterier är ju inte heller dumt. fast jag gillar ju bara mesiga ostar som inte smakar så mycket...

 13. Ljuvliga charkbricka, mmm!

 14. Min absolut största last är ost, ost och ost! I alla former...
  Jag skulle byta bort allt godis i världen för den där brickan :-)

 15. Mina stora läster är choklad och en massa smarriga bakverk. Ofta blir det tyvärr småätande bara för jag egentligen är hungrig. En dum och ful ovana som jag får börja jobba på...:)

  Tack! Kul att du tyckte om bilderna. Vårt land har så mycket vackert att erbjuda året runt med alla variationer.

  Önskar dig en ny bra vecka!

 16. Skulle lätt välja ditt lördagsgodis istället för en påse från godisbutiken. Men visst kan jag vara sugen på både chips, nötter, ostbågar och en och annan hallonlakritsskalle ;).

 17. Åh, vad länge sen jag njöt av en massa goda ostar och grejer. Det måste jag rätta till... Lite svårt när Mannen inte är lika förtjust...

  Smågodis klarar jag mig lätt utan. Det är det salta och knapriga som lockar. Chips är en last ska erkännas.

  Underbar bild! Vill hugga in direkt :-)

  Kram!

 18. Ostar är ju verkligen bara sååå gott, jag jobbar nära en jättebra ostbutik så jag slinker alltid in där på fredagen;)
  Kram

 19. Så läckert foto!

  Mamma skickade med mig lite ost hem, lustigt nog samma som på bilden ovan: Saint-Thibaud, är den god?

 20. Hanna, Saint-Thibaud smakade som brie oftast gör tycker jag. Det är inte min favorit ost utan väljer oftast camembert istället.

 21. Ost där är även min svaga punkt. Jag äter iofs gärna godis också, men skulle jag vara tvungen att välja - lätt att det blir ost!

 22. Lyxchoklad och chokladpraliner! Men ostfatet skulle jag inte tacka nej till :) Fin blogg! Mvh Stephanie @
  http://www.mondoblog.se/vitlokochenpralin

 23. Det är så gott med ost och charkuterier. När jag var gravid var jag oxå sugen på ost, fast vanlig ost då. Kunde köpa en hel ost och bara trycka i mig!!

 24. Åh så gott, det är ju det lyxigaste lördagsgodiset! Älskar att det är några goda ostar till med :D

 25. Stephanie, tack!
  Ost är helt enkelt farligt gott ;-) Vad vore livet utan ost?!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.