En fräsch start på veckan

10/10/2011

Det är så konstigt med vissa recept som fångar min uppmärksamhet. Oftast är det bilden på rätten som jag dras till. Men det är inte alltid bilden är så lockande, men så börjar jag läsa receptet och så börjar tankarna fara runt. Kanske ingredienserna faller mig i smaken eller så får jag en idé utifrån receptet. Med det här receptet vet jag inte vad det var jag föll för, då jag kan tycka att det låter lite konstigt med en mixad majssås till fisken, så det måste ha varit själva toppingen jag föll för. Jag åt rätten så som ni ser den på bilden och med lite grönsaker, medan resten av familjen även åt potatis till. En annorlunda fiskrätt, men väldigt god.
Nu ska jag iväg till frissan och bli ompysslad. Sippa gott kaffe, äta choklad, ligga i massagestolen medan Sofia tvättar mitt hår och masserar min hårbotten. Sämre start på veckan kan man ha ;-)


Fisk med majssås och limemarinerade räkor, 4 pers.
600 g vita fiskfiléer, jag tog gös
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Majssås:
1/4 purjolök, strimlad
1 burk majskorn (ca 300 g avrunnen vikt)
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Limemarinerade räkor:
1/4 purjolök, strimlad
1 lime, rivet skal från hela och juice från halva
1 msk olivolja
200 g skalade räkor


Fräs hälften av (1/4) purjolöken och majsen i lite olivolja. Häll i mjölk och grädde, koka i ett par minuter och mixa sedan till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
Blanda limeskal och pressad juice med olivolja. Lägg i räkorna och vändrunt. Blanda sedan ned purjolöken (1/4).
Krydda fisken med salt och peppar. Stek den på båda sidor i en panna så att den får färg. Toppa fisken med de marinerade räkorna och servera tillsammans med såsen.

Naturskyddsföreningens facebooksida kan ni kika på filmen Under ytan om de överfiskade haven och på deras hemsida listan som gör det lättare att välja rätt fisk! Passa på att ladda ned deras app så hittar du lättare rätt fisk i affären.

8 kommentarer:

  1. Din bild ser lockande ut iallafall. Är superhungrig! Funderar på att göra en soppa med majs i. Har för mig att det brukar bli gott!

  2. Kul med en annorlunda fiskrätt!

  3. Tycker att det både ser och låter som att det är gott! Räkorna låter ju som man skulle kunna käka bara dom, eller i en avokado eller nåt...

    Men visst undrar man ibland när man letar genom bland recepten man sparat och kan inte alls fatta varför vissa har blivit urklippta...

  4. Mmm, majssås! Jag tycker det låter jättegott! =)

  5. Oj, spännande! Själv brukar jag göra majssoppa, ingredienslistan liknar din sås men jag brukar ha gul lök och vitlök i min soppa.
    Kan tänka mig att majs och fisk passar fint ihop fast det är en lite ovanlig kombo!

  6. Åh det där, det verkar som något för mig. Lite otippat med majs som sagt, men jag gillar det lite otippade.
    Rena lyxen att hänga hos frisören, men det låter som om du har en extra omtänksam frisör!

  7. Wow, vilket spännande recept.
    Sparar detta - och hoppas hinna laga det snart.

    Ser riktigt gott ut :)

    // Jenny

  8. Majssås till fisken - spännande. Jag älskar majs!!!
    Hälsar fröken Dill

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.