Chokladpannacotta

11/15/2009

Då tänker man nästan som en chokladpudding, men den här blir mer som en chokladkräm. Den är söt, men har ändå lite hetta av chilin och då passar lite syrliga lingon på toppen. Men man orkar bara en liten, även om den är god.


Chokladpannacotta med chili och lingon 8 pers. (minst)
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
200 g mörk choklad, 70 %, i bitar
1 tsk röd chili, finhackad
2 gelatinblad
2 dl matyoghurt, 10 %
1 liten burk rödvinbärsgelé
1 dl lingon (frysta)

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka under tiden upp grädden. Rör ned socker, chokladbitar, chili och (de urkramade) gelatinbladen. Rör tills chokladen smält. Rör sedan ned yoghurten. Fördela i glas/koppar. Ställ kallt i minst 4 h.
Vid servering: värm/smält gelén i en kastrull och rör ned lingonen. Fördela över pannacottan och servera.

1 kommentarer:

  1. Jag orkar visst en stor!!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.