En riktigt gott och nyttigt bröd
11/03/2009
Jag hade provat alla möjliga recept på grovt bröd innan jag fick det här receptet av en väninna. Jag ville ha ett grovt bröd som var saftigt, men ändå inte för sött. Och där inte smaken av bikarbonat stack igenom. Då bad min väninna mig prova detta recept som är Renée Voltaires och som var precis vad jag sökte!
Renées goda bröd
2 dl (fiber)havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st rivet äpple
frön som pynt (tex pumpakärnor eller solrosfrön)
Renées goda bröd
2 dl (fiber)havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st rivet äpple
frön som pynt (tex pumpakärnor eller solrosfrön)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, honung och rivna äpplen. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö över frön som pynt. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 60-80 minuter (känn med en brödsticka).
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.