Juliga cupcakes till advent
11/27/2009
Pepparkaksmuffins med glasyr, 12 st
100 g smält smör
2 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
100 g smält smör
2 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
Glasyr:
60 g mjukt smör
100 g philadelphiaost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Smaksättning, något av: ½ dl halvtinade lingon, 1 msk pressad citronsaft eller finrivet skal från ½ apelsin.
60 g mjukt smör
100 g philadelphiaost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Smaksättning, något av: ½ dl halvtinade lingon, 1 msk pressad citronsaft eller finrivet skal från ½ apelsin.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret tillsammans med kryddorna. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt i äggsmeten. Rör sedan i smöret och grädden. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna (och valfri smaksättning) till glasyren i en skål tills det blir krämigt. Bred eller spritsa glasyren över ned svalnade kakorna.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.