Det här receptet fanns med i min dagstidning för ett tag sedan, men orginalet innehöll pumpa istället för sötpotatis. Tyvärr har min pumpa blivit pumpamonster och någon matpumpa hittade jag inte så det fick bli sötpotatis istället. Sötpotatis tycker jag är väldigt gott så länge den inte blir för tillagad så den blir mjuk. Receptet räcker till 4 personer om man inte har något till, men vill man ha ris till räcker det till 6 personer.
Strimlad biff med grönsaker och chili 4-6 pers.
600 g lövbiff, strimlad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 sötpotatis, skalad, i stavar
2 rödlökar, i smala klyftor
150 g haricots verts
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten röd chili, finhackad
1 msk råsocker
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soya
1 tsk kalvfond
1 tsk maizena
2 dl vatten
sesamfrön
600 g lövbiff, strimlad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 sötpotatis, skalad, i stavar
2 rödlökar, i smala klyftor
150 g haricots verts
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten röd chili, finhackad
1 msk råsocker
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soya
1 tsk kalvfond
1 tsk maizena
2 dl vatten
sesamfrön
Stek köttet på hög värme tills det fått färg och krydda med salt & peppar. Låt vila. Stek grönsakerna tills de är lite mjuka. Vispa ihop övriga ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Blanda ned köttet bland grönsakerna och slå såsen över. Strö ev. över sesamfrön.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.