Dinkelbröd
11/17/2009
Dinkelbröd, 1 (jätte...) stort
½ pkt jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor morot, riven
2 msk honung
14-15 dl siktat dinkelmjöl
ev. frön
Lös jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser samt mjölet i omgångar. Det ska vara en lös, men smidig deg. Dinkel binder mer vatten än vanligt mjöl. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Stjälp upp degen på en papperskläddplåt. Strö över frön och lås jäsa ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 175. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt svalna på galler.
½ pkt jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor morot, riven
2 msk honung
14-15 dl siktat dinkelmjöl
ev. frön
Lös jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser samt mjölet i omgångar. Det ska vara en lös, men smidig deg. Dinkel binder mer vatten än vanligt mjöl. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Stjälp upp degen på en papperskläddplåt. Strö över frön och lås jäsa ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 175. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt svalna på galler.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.