Kan man fastna i thai-träsket?
11/02/2009
Kanske är bättre än att fastna i makaronerträsket i alla
fall. Men det känns som mitt undermedvetna plockar fram krispiga
grönsaker... chili... ingefära... kokosmjölk... Måste vara en önskan om
att få förflytta mig långt långt bort där man kan sitta ute och äta i nästan inga kläder alls.
Thailax 4 pers.
600 g skinn- och benfri laxfilè, i mindre bitar
2 paprikor, strimlade
1 bit purjolök, strimlad
1 burk/förpackning minimajs, (i bitar)
1 paket sockerärtor
2 vitlöksklyftor, finhackade
ett par cm färsk ingefära, skalad & riven (eller malen)
1 hönsbuljongtärning
250-400 ml kokosmjölk (beroende på hur mkt sås man önskar)
½-1 dl sweet chilisås (utifrån hur stor mängd kokosmjölk)
ev. 1 röd chili, hackad
600 g skinn- och benfri laxfilè, i mindre bitar
2 paprikor, strimlade
1 bit purjolök, strimlad
1 burk/förpackning minimajs, (i bitar)
1 paket sockerärtor
2 vitlöksklyftor, finhackade
ett par cm färsk ingefära, skalad & riven (eller malen)
1 hönsbuljongtärning
250-400 ml kokosmjölk (beroende på hur mkt sås man önskar)
½-1 dl sweet chilisås (utifrån hur stor mängd kokosmjölk)
ev. 1 röd chili, hackad
Stek laxen i en wok eller stor stekpanna lite hastigt, den ska inte vara genomstekt. Tillsätt vitlöken mot slutet. Koka upp kokosmjölk, sweet chilisås, ingefära, buljongtärning och grönsaker. Låt allt koka ihop någon min. Slå över laxen och låt allt koka upp, men inte mer! Servera med ris för de som vill ha något till.
Det går att byta ut laxen mot kyckling om man så önskar, men stek den då lite längre.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.