Sweetchilikyckling med grönsaker

10/31/2009


Idag har det tydligen varit en skön höstdag och då har jag legat och sovit... Men det är något speciellt med Alla helgons dag när det är mörkt ute och det tänds pumpamonster och andra fina lyktor. Och eftersom jag åter skulle infinna mig på jobbet lite senare ikväll så åt vi en enkel wok. När maken tog fram en gräddig ädelost och en rödkittost (Marquis= I ), så var jag redan på väg ut bland spöken och demoner...
Sweetchilikyckling med grönsaker 4 pers.
500 g kycklingfilé, i mindre bitar
2 squash, gärna olika färger, i stavar
2 paprikor, gärna i olika färger, strimlade
2 röda lökar, i smala klyftor
1 + 1 tsk salt
2
+ 2 krm svartpeppar
½ dl sweetchilisås
1-2 tsk sambal oelek


Stek kycklingen och krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek grönsakerna lätt och krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda ned kycklingen i grönsakerna och ringla över sweetchilisås. Om du vill ha en het rätt från början så blanda sambal oelek med sweetechilisåsen, låt annars var och en ta så mycket de vill ha. Om man tycker att man vill ha mer kolhydrater eller något som dämpar hettan, så servera ris till.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.